بررسی اقلیم شناسی سینوپتیک و تغییرات آب و هوایی سوزباد دشت زرینه اوباتو از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی
عنوان مقاله: بررسی اقلیم شناسی سینوپتیک و تغییرات آب و هوایی سوزباد دشت زرینه اوباتو از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی
شناسه ملی مقاله: JR_GAHR-4-2_018
منتشر شده در در سال 1400
شناسه ملی مقاله: JR_GAHR-4-2_018
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:
سید سلام حسینی - کارشناسی ارشد آب و هواشناسی( اقلیم شناسی) گرایش آب و هواشناسی شهری دانشگاه پیام نور استان کردستان، مرکز سقز، ایران.
خلاصه مقاله:
سید سلام حسینی - کارشناسی ارشد آب و هواشناسی( اقلیم شناسی) گرایش آب و هواشناسی شهری دانشگاه پیام نور استان کردستان، مرکز سقز، ایران.
دوره های طولانی مدت سالانه یا فصلی متغیرهای اقلیمی همچون دما معمولا به عنوان شاخصی برای تشخیص تغییرات اقلیمی کاربرد دارد. شرایط حاد جوی غالبا خسارات مالی و حتی جانی فراوانی در حیات موجودات زنده و محیط زیست به دنبال خواهد داشت. وزش شدید باد در دمای زیر صفر می تواند گرما را به سرعت از بدن خارج کند و این فرایند ممکن است موجب یخ زدگی پوست شود. سوزبادها، جزء بادهای محلی در زبان کوردی به آن ره شه با و در امریکا به آن بلیزارد و در شوروی و آسیا به آن بوران می گویند. هدف این تحقیق شناخت مدل و ارائه الگوهای همدیدی مربوط به شاخص سوزباد، برای پیش بینی تکرار این بلای طبیعی در آینده، جهت برنامه ریزی ها و اتخاذ مدیریت های بحران، برای مقابله با آسیب های این بلای جوی و کاهش دادن اثرات آن است. حداقل دوره استاندارد یک دوره پنج ساله است. برای انجام تحقیق، میانگین حداقل دمای روزانه بر حسب سانتیگراد و میانگین روزانه سرعت باد بر حسب کیلومتر بر ساعت در نرم افزار اکسل با استفاده از فرمول محاسبه و سپس نتایج با داده های جدول شاخص سوزباد مقایسه و سپس ماههای دارای سوزباد با میانگین این شاخص تعین گردیدند. بطورمسلم ارائه میزان سوزباد در پیش بینی های هواشناسی به مردم، میزان تردید به پیش بینی ها راکم کرده، رضایتمندی مردم را به دنبال خواهد داشت.
کلمات کلیدی: سوزباد, دشت اوباتو, زیست اقلیم, میش سی, تغییرات آب و هوایی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1490294/