CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و نقد کتاب الموجز فی المنهج البحث العلمی فی التربیه و العلوم الانسانیه (مختصری از روش تحقیق علمی در علوم تربیتی و علوم انسانی)

عنوان مقاله: بررسی و نقد کتاب الموجز فی المنهج البحث العلمی فی التربیه و العلوم الانسانیه (مختصری از روش تحقیق علمی در علوم تربیتی و علوم انسانی)
شناسه ملی مقاله: JR_IHCS-22-3_005
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالرزاق رحمانی - استادیار زبان و ادبیات عربی، عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

خلاصه مقاله:
روش تحقیق از دروس بنیادی است که  در دهه های اخیر رشد مناسبی داشته و مورد اقبال خوبی قرار گرفته؛ اما متاسفانه با وجود تاکیدی که امروزه بر روش تحقیق و به کارگیری صحیح آن در حوزه های مختلف علوم وجود دارد، شاهد بی توجهی و کمتر پرداخته شدن به این مبحث و شیوه ها و اصول آن در تحقیقات دانشجویی هستیم. از آنجا که اغلب دانشگاه­ها به پژوهش و برنامه­های پژوهشی می­پردازند، سعی بر آن دارند که آگاهی و شناخت دانشجو نسبت به روش­های تحقیق در زمینه­های تخصصی افزایش دهند. کتاب «الموجز فی المنهج البحث العلمی فی التربیه و العلوم الانسانیه» نوشته دکتر سیف الاسلام سعد، کتابی است که در آن سعی شده است تا روش پژوهش علمی و اصول پایان نامه نویسی برای دانشجویان تبیین شود. پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی و نقد این کتاب پرداخته و برخی از امتیازها و کاستی های آن را برشمرده است. بر اساس یافته­های این پژوهش، توانایی نویسنده در تبیین مطالب، انسجام و ترتیب موضوعات، تاکید لزوم استفاده از رایانه در پژوهش­های علمی و رعایت علائم نگارشی از جمله مهم­ترین نقاط قوت کتاب مذکور است. اما ایراداتی چون، کم توجهی به ارجاع دهی درون متنی، عدم استفاده از منابع، و جامع نبودن برخی مطالب و عدم تبیین تفاوت روش­شناسی و روش پژوهش از کاستی­های کتاب می­باشد. 

کلمات کلیدی:
نقد کتاب, روش شناسی, ساختار ظاهری, معیار کتاب, علوم تربیتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1491367/