مقایسه تاثیر شش هفته فعالیت ورزشی هوازی، مقاومتی و ترکیبی بر مقادیر پلاسمایی نسبت TNF-α/ IL-۱۰ و شاخص مقاومت به انسولین در رت های نر ویستار دیابتی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 248

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPSBS-10-22_004

تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1401

Abstract:

زمینه و هدف: یکی از عوامل مهم در بروز اختلال متابولیکی و دیابت، التهاب است. مطالعه انواع فعالیت ورزشی و یافتن بهترین نوع آن، به عنوان روشی برای کاهش التهاب مورد توجه قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیر شش هفته فعالیت ورزشی هوازی، مقاومتی و ترکیبی بر مقادیر پلاسمایی نسبت IL-۱۰/TNF-α و شاخص مقاومت به انسولین در رت های نر ویستار دیابتی بود. روش تحقیق: تحقیق حاضر به صورت تجربی به اجرا درآمد. جامعه آماری رت های نر نژاد ویستار با محدوده وزنی ۱۳۰ تا ۱۵۰ گرم بودند. بدین منظور، تعداد ۴۰ سر رت نر نژاد ویستار هشت هفته ای تهیه شدند و به طور تصادفی به پنج گروه هشت تایی شامل گروه های تمرین مقاومتی (شدت حدود ۶۰ درصد یک تکرار بیشینه)، تمرین هوازی (شدت۶۰-۵۰ درصد حداکثر اکسیژن مصرفی)، تمرین ترکیبی، کنترل دیابتی و کنترل سالم غیر فعال؛ تقسیم گردیدند. رت ها به مدت شش هفته با تکرار سه جلسه در هر هفته، تمرین های مربوطه را انجام دادند. ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه، خون گیری از قلب انجام و داده های خونی جمع آوری شد. شاخص های التهابی با روش الایزا و مقاومت به انسولین با روش HOMA-IR اندازه گیری شدند. سپس با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی داری ۰/۰۵≥p نتایج استخراج گردید. یافته ها: نسبت IL-۱۰/TNF-α در گروه های کنترل دیابتی (۰/۰۰۱=p)، تمرین استقامتی (۰/۰۲=p)، تمرین مقاومتی (۰/۰۰۳=p) و تمرین ترکیبی (۰/۰۰۳=p)؛ نسبت به گروه کنترل سالم کاهش معنی داری پیدا کرد. در گروه های تمرینی نسبت به کنترل دیابتی، این شاخص تغییر معنی داری نکرد (۰/۰۵مقاومت به انسولین در هر سه گروه تمرین هوازی، مقاومتی و ترکیبی (به ترتیب با ۰/۰۰۲=p=۰/۰۳=p و ۰/۰۱=p) نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش معنی داری پیدا کرد. هیچ تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی مشاهده نشد. نتیجه گیری: اجرای تمرینات مقاومتی، هوازی و ترکیبی در طول شش هفته، دیابت نوع II را بهبود می بخشد؛ اما احتمالا پتانسیل کافی برای بهبود شرایط التهابی بدن را ندارد.

Authors

مجتبی خاکی

دانشجوی دکترای علوم ورزشی (گرایش بیوشیمی ورزشی)، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، ایران.

عباسعلی گائینی

استاد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، ایران.

علی اصغر رواسی

استاد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • An, J.N., Yoo, K.D., Hwang, J.H., Kim, H.L., Kim, S.H., ...
  • Goh, J., Lim, C. L., & Suzuki, K. (۲۰۱۹). Effects ...
  • Gonçalves, C.A.M., Dantas, P.M.S., dos Santos, I.K., Dantas, M., da ...
  • Schauer, I.E., Regensteiner, J.G., Reusch, J.E.B. (۲۰۲۰). Exercise in metabolic ...
  • Setyawati, I. (۲۰۲۰). The Influence of suweg flour (amorphophallus campanulatus) ...
  • نمایش کامل مراجع