CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر طب فشاری در نقطه LI۴ بر درد و اضطراب حین سقط: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده دوسوکور

عنوان مقاله: تاثیر طب فشاری در نقطه LI۴ بر درد و اضطراب حین سقط: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده دوسوکور
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-25-4_009
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهره صاحبی - مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت سالمندی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
طیبه نگاهبان بنابی - استادیار گروه پرستاری سلامت جامعه، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: درد و اضطراب به عنوان ویژگی های قابل پیش بینی فرآیند سقط، می توانند منجر به کاهش کیفیت مراقبت های بالینی شوند، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر طب فشاری در نقطه LI۴ بر درد و اضطراب حین سقط انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده در سال ۱۴۰۰ بر روی ۱۲۰ نفر از زنان در حال سقط بستری شده در زایشگاه نیک نفس رفسنجان انجام شد. افراد به طور مساوی در سه گروه مداخله، لمس و کنترل تخصیص یافتند. در گروه مداخله طب فشاری در نقطه LI۴ به صورت دوطرفه در دوره های ۱۰ ثانیه ای فشار و ۲ ثانیه استراحت به مدت ۲۰ دقیقه و در گروه لمس، نقطه فوق بدون فشار لمس گردید. قبل، بلافاصله و نیم ساعت بعد از مداخله نمره درد و اضطراب به ترتیب توسط مقیاس آنالوگ دیداری (VAS) و پرسشنامه اضطراب حالت اشپیل برگر سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس و اندازه گیری مجدد انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بر اساس نتایج، سه گروه به غیر از تعداد سقط و زایمان، در سایر ویژگی های جمعیت شناختی مشابه هم بودند. بعد از تعدیل اثر تعداد سقط و زایمان، میانگین نمره درد در درون گروه ها (اثر زمان) (۲۹۱/۰=p) و بین گروه ها (اثر گروه) (۵۷۲/۰=p) و روند تغییرات نمره درد در بین گروه ها در زمان های اندازه گیری متوالی (تعامل بین زمان و گروه) (۲۶۲/۰=p) تفاوت آماری معنی داری نداشت. پس از تعدیل اثر تعداد سقط، تعداد زایمان و نمره اضطراب پایه، مقایسه روند تغییرات نمره اضطراب سه گروه در دو بار اندازه گیری های متوالی (اثر تعاملی زمان و گروه) نیز تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد (۸۹۶/۰=p). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این تحقیق، مداخله طب فشاری نتوانست درد و اضطراب زنان در حال سقط را مدیریت کند.

کلمات کلیدی:
اضطراب موقعیتی, درد, سقط, طب فشاری, طب مکمل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1496120/