دگرگونی مجاورتی سنگهای رسی و نیمه رسی در هاله ی دگرگونی توده نفوذی نفلین سینیت کلیبر - شمال غرب ایران

Publish Year: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,540

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI05_009

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1385

Abstract:

توده ی نفوذی کلیبر ( سایگرام داغ ) در ابعاد 8x12 کیلومتر در غرب کلیبر در کوههای قره داغ قرار گرفته است. این توده بخشی از نوار ماگمایی البرز غربی-آذربایجان می باشد که در فاز تکتونیکی پیرنه در ائوسن فوقانی- الیگوسن در پوسته آذربایجان نفوذ کرده است. نفوذ توده ی مذکور در نهشته های رسوبی، پیروکلاستیک و سنگهای بازیک زیر دریایی کرتاسه فوقانی، هاله ی دگرگونی به ضخامت بیش از یک کیلومتر در اطراف توده ایجاد کرده است. کنتاکت این توده با سنگهای درونگیر مشخص (sharp) می باشد. سنگهای حاصل از این دگرگونی شامل مرمرها، هورنفلس ها، توف های دگرگون شده، کالک سیلیکاتها و متابازیت ها است. در نتیجه ی دگرگونی سنگهای رسی و نیمه رسی، انواع کردیریت هورنفلس، کردیریت-آلکالی فلدسپار هورنفلس، کردیریت-آلکالی فلدسپار-سیلیمانیت هورنفلس، کروندم-اسپینل هورنفلس و کردیریت- ارتوپیروکسن هورنفلس تشکیل شده است. به علت حرارت حاصل از توده، سنگهای رسی و نیمه رسی بصورت بخشی ذوب گشته و پدیده ی آناتکسی مجاورتی ایجاد شده است. حداقل درجه حرارت دگرگونی مجاورتی 850 و فشار کمتر از 6kdar بوده است.

Authors

رباب حاجی علی اوغلی

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

محسن موذن

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

محسن موید

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

منصور مجتهدی

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :