CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی عوامل موثر بر بروز رفتار و استقرار نظام مدیریت جانشین پروری با تاکید بر بهره وری منابع انسانی (مورد مطالعه : شهرداری ساوه)

عنوان مقاله: شناسایی عوامل موثر بر بروز رفتار و استقرار نظام مدیریت جانشین پروری با تاکید بر بهره وری منابع انسانی (مورد مطالعه : شهرداری ساوه)
شناسه ملی مقاله: HUDE03_434
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

هما درودی - دانشیار، گروه مدیریت،واحد زنجان،دانشگاه آزاداسلامی،زنجان،ایران
منصور شیرمرد - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت،واحد زنجان،دانشگاه آزاداسلامی،زنجان،ایران

خلاصه مقاله:
نیاز روزافزون سازمان های موفق به مدیران شایسته و توانمند هم سو با نغییر و تحولات دنیای رقابتی امروز سبب توجه به اصل جانشین پروری،شایسته سالاری و توسعه مدیران کشور در دهه اخیر شده است. بر همین اساس این پژوهش، با هدف بررسی و شناسایی عوامل موثر در بروز رفتار واستقرار نظام جانشین پروری مدیران با تاکید بر شاخص های موثر بر بهره وری منابع انسانی در شهرداری ساوه انجام شد. جامعه آماری موردمطالعه، شامل سه گروه؛ مدیران،کارشناسان ارشد و صاحب نظران دانشگاهی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند نظری انتخاب شدند. این تحقیقاز حیث هدف یک تحقیق کاربردی با رویکرد توسعه ای و به لحاظ نوع روش، کیفی و با شیوه توصیفی و استنباطی بود. به منظور جمع آوری دادههای کیفی از ابزار مصاحبه و برای تجزیه وتحلیل داده های حاصل ، از فن تحلیل مضمون استفاده شد.بررسی و تحلیل داده های بدست آمده نشان داد، سه عامل رفتاری: سبک رهبری مدیران با ارزیابی منابع داخلی ، مولفه های روان شناختی و ارزشهای اخلاقی در شناسایی و به کارگیری افراد مستعد و بروز رفتاری مدیران جانشین پرور موثر هستند.یافته های دیگر پژوهش نشان داد، جهتافزایش بهره وری این فرآیند ، با اجرای ۸ گام در استقرار نظام شایسته گزینی و اعمال ابعاد ۷ گانه نظام بهره وری منابع انسانی از توانایی تاسازگاری در مدیران ،نظام مدیریت جانشین پروری در سازمان های عمومی موجب مزیت رقابتی پایدار می گردد. برای همسو سازی استراتژی هایمدیریت منابع انسانی با استراتژی و ساختار سازمانی به شکل بنیادی و ساختارمند در بروز، ظهور و استقرار نظام پایدار شایسته گزینی نیازمند مدیرانجانشین پرور می باشد.

کلمات کلیدی:
جانشین پروری، توسعه مدیران، سبک رهبری، بهره وری منابع انسانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1498560/