CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدلی برای شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر اثربخشی حلقه های کنترل کیفیت با رویکرد تجزیه و تحلیل اهمیت عملکرد و روش تصمیم گیری گروهی (مطالعه موردی: شرکت تولیدی و صنعتی جهان افروز مشهد)

عنوان مقاله: ارائه مدلی برای شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر اثربخشی حلقه های کنترل کیفیت با رویکرد تجزیه و تحلیل اهمیت عملکرد و روش تصمیم گیری گروهی (مطالعه موردی: شرکت تولیدی و صنعتی جهان افروز مشهد)
شناسه ملی مقاله: JR_SIEPM-7-1_001
منتشر شده در بهار در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

پریناز رحیمیان - فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
حلقه های کنترل کیفیت یکی از ابزارهای موثر بهبود کیفیت در مدیریت کیفیت فراگیر می باشند که در طول پنجاه سال اخیر در بیش از هفتاد کشور جهان موردتوجه قرارگرفته اند. درواقع با به کارگیری حلقه های کنترل کیفیت و پایش مستمر آن می توان در سازمان بهبود مستمر را ایجاد نمود. در این پژوهش ابتدا معیارهای حلقه های کنترل کیفیت در گروه صنعتی جهان شناسایی شدند. سپس اهمیت این معیارها در گروه صنعتی جهان افروز با استفاده از مدل AHP به دست آمد. و در مرحله بعدی تاثیرگذاری و تاثیرپذیری هر یک از معیارها با استفاده از تکنیک دیمتل به دست آمد. در مرحله انتهایی این پژوهش وضعیت فعلی این معیارها با توجه به نظرات کارشناسان این شرکت مورد بحث و بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که نظام بازخور دارای بیشترین اهمیت، نظام پاداش تاثیرگذارترین معیار و آموزش اعضاء تاثیرپذیرترین معیار در بین سایر معیارهای حلقه های کنترل کیفیت در گروه صنعتی جهان افروز می باشد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که وضعیت معیار فرهنگ و تجربه در حضور گروه در گروه صنعتی جهان افروز بسیار خوب و در معیار تامین منابع بدترین وضعیت را دارد. نتایج این پژوهش می تواند به عنوان یک داشبورد مدیریتی برای سازماندهی و نظارت بر حلقه های کنترل کیفی در سازمان به کار گرفته شود.

کلمات کلیدی:
کیفیت، حلقه کنترل، رتبه بندی، تصمیم گیری گروهی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1502617/