بررسی رابطه بین بهزیستی روان شناختی و سازگاری اجتماعی (مطالعه موردی خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و عادی در شهر شیراز)
عنوان مقاله: بررسی رابطه بین بهزیستی روان شناختی و سازگاری اجتماعی (مطالعه موردی خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و عادی در شهر شیراز)
شناسه ملی مقاله: JR_SPE-7-1_037
منتشر شده در در سال 1400
شناسه ملی مقاله: JR_SPE-7-1_037
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:
عفت مهری - کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرگز، بندرگز، ایران
خلاصه مقاله:
عفت مهری - کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرگز، بندرگز، ایران
افراد با احساس بهزیستی بالا، هیجانات مثبت را تجربه می کنند و از حوادث و وقایع پیرامون خود، ارزیابی مثبتی دارند؛ در حالی که افراد با احساس بهزیستی پایین، حوادث و وقایع زندگی خود را نامطلوب ارزیابی کرده و بیشتر هیجانات منفی نظیر اضطراب، افسردگی و خشم را تجربه می کنند. موضوع این پژوهش به صورت کلی در حوزه روانشناسی و به صورت خاص بررسی رابطه بین بهزیستی روان شناختی و سازگاری اجتماعی و مقایسه این متغیرها بین خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و عادی در شهر شیراز میباشد. جامعه آماری تعداد کلیه خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و خانواده های عادی در شهر شیراز سال ۱۳۹۹ میباشد. با توجه به گستردگی جامعه ی تحقیق تعداد ۸۰ خانوار (۴۰ خانواده تحت پوشش و ۴۰ خانواده عادی) را از طریق نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد برای تعیین روایی پرسشنامه در این پژوهش از نظر استاد راهنما و اساتید خبره استفاده شده است. برای اعتبار ابزار اندازه گیری تحقیق با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه. ازآنجایی که تمام این اعداد بالای ۷۰ درصد می باشند، پرسشنامه ها از قابلیت اعتماد یا پایایی لازم برخوردار می باشند. برای تجزیه و تحلیل داده از نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج نشان داد که با توجه به تفاوت معناداری مولفه های بهزیستی روان شناختی و سازگاری اجتماعی بین خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و عادی در شهر شیراز به نظر لازم می رسد که متولیان فرهنگی و آموزشی، دوره هایی را جهت افزایش آگاهی خانواده ها نسبت به سازگاری اجتماعی ترتیب دهند.
کلمات کلیدی: بهزیستی روان شناختی، سازگاری اجتماعی، سازمان بهزیستی، شهر شیراز
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1503038/