بررسی میزان فلزات سنگین پساب تصفیه خانه فاضلاب جنوب اصفهان و مقایسه آن با استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران و استاندارد BPT سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا (US-EPA)

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,232

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH08_090

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391

Abstract:

امروزه آلودگی رو به افزایش فاضلابهای شهری و صنعتی با یونهای فلزی سمی ، یک مسئله نگران کننده زیست محیطی می باشد . در شهر اصفهان صنایع کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارند که فاضلاب خود راوارد شبکه جمع آوری فاضلاب می کنند . این موضوع باعث بالا رفتن مقادیر این فلزات در فاضلاب شهری و نهایتا پساب خروجی از تصفیه خانه می شود . با توجه به اینکه این مواد خاصیت تجمع پذیری دارند ، لذا تعیین مقادیر این مواد در پساب خروجی تصفیه خانه ضروری به نظر می رسد. در تحقیق حاضر 25 نمونه در طی سه ماه آذر ، دی و بهمن سال 1381 از پساب خروجی و 9 نمونه نیز از فاضلاب ورودی به تصفیه خانه جنوب اصفهان برداشت شد. پس از انجام عمل هضم بوسیله اسید نیتریسک غلیظ ، مقدار فلزات مس ، نیکل ، سرب و کروم توسط دستگاه جذب اتمی المر - پرکین مدل 2380 قرائت گردید. داده های بدست آمده نشانگر این است که بیشترین مقدار سرب ، نیکل ، مس و کروم به ترتیب برابر 609 ، 0-610 ، 0-484 ، 0 و 990 ، 0 میلی گرم در لیتر و میانگین سه ماهه این فلزات به ترتیب 345 ، 0-242 ، 0-331 ، 0 و 475 ، 0 میلی گرم در لیتر می باشد . راندمان کلی تصفیه خانه در حذف فلزات سنگین از فاضلاب طی ماههای آذر ، دی و بهمن در حدود 58% بوده است . مقایسه داده های بدست آمده با استانداردهای سازمان محیط زیست ایران و استاندارد BPT سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) نشان دادکه 9مورد از موارد نمونه بردای در سنجش کروم بالاتر از حد استاندارد ایران بودند. بقیه موارد در حد مطلوب از نظر استاندارد ایارن EPA می باشند. با توجه به وفور تعداد کارگاهها و صنایع در سطح شهر که باعث ورود فلزات سنگین شهری می گردند، انتظار می رود که مقدار فلزات سنگین بالاتر از حد استاندارد باشد ، در حالیکه دادههای بدست آمده نشان داد که این مقدار پایین تر از حد استاندارد می باشند . این عامل می تواند بدلیل دفع غیر مجاز فاضلاب کارخانه و یا تعطیلی فصلی کارگاههای موجود در سطح شهر باشد . بطور کلی می توان از این فاضلاب برای آبیاری محصولاتب که به مقادیر نسبتا بالای مس حساس نمیباشند ، استفاده نمود.

Authors

علی جلیل زاده

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ار

عبدالرحیم پرورش

دکترای بهداشت محیط ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سید داوود اشرفی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

قربان عسگری

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نیرومند م.، غفرانی ت.، آشنایی با تصفیه خانه های استان ...
  • سازمان محیط زیست ایران، "ضوابط و استانداردهای زیست محیطی" انتشارات ...
  • AWWA, APHA. "Standard Methods for Water and Wastewater Examination, " ...
  • Environmentl Protection Agency, PART 433, "Metal Finishing Point Source Category", ...
  • Kanluen R. and Amer I.S, "Treating Plating wastewater" Environmentl Technology, ...
  • Amer I.S, "Treating Metal finishing wastewater" Environmentl Technology, March/April 1998 ...
  • Hany Hussein and et al, "Biosorption of heavy metals from ...
  • G. de la Rosa and et al, _ Heavy metal ...
  • نمایش کامل مراجع