چالش ها و فرصت های آموزش مجازی: نگاهی به تجربه زیسته اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دزفول در پاندمی کرونا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 115

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSME-8-4_004

تاریخ نمایه سازی: 8 شهریور 1401

Abstract:

مقدمه: امروزه به کارگیری آموزش مجازی در طی پاندمی کرونا، به یک ضرورت اصلی در نظام های آموزشی تبدیل شده است، به همین دلیل بخش بزرگی از جامعه پزشکی به ویژه دانشگاه های علوم پزشکی از این آموزش برای ادامه فرآیند آموزشی خود در طی این بحران استفاده می کنند. بر این اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی چالش ها و فرصت های آموزش مجازی با توجه به تجربه زیسته اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دزفول در طی پاندمی کرونا بود. روش ها: این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. بر این اساس، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع ملاکی تعداد ۲۰ دانشجو و ۱۵ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با در نظر گرفتن اشباع در یافته ها انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. برای تجزیه و تحلیل مصاحبه ها از روش تحلیل محتوای هفت مرحله ای کلایزی و جهت بررسی اعتبار یافته ها از دو روش بازبینی توسط مشارکت کنندگان و بازبینی توسط همکاران استفاده شد. یافته ها: تجزیه و تحلیل مصاحبه ها نشان داد که از منظر دانشجویان و اعضای هیات علمی شرکت کننده در پژوهش، چالش های آموزش مجازی در سه مقوله اصلی شامل: چالش های فنی، چالش های ارتباطی و چالش های محتوایی طبقه بندی شدند. همچنین از منظر این دو گروه، فرصت های آموزش مجازی نیز در قالب یک مقوله اصلی شامل تسهیل در آموزش طبقه بندی شد. نتیجه گیری: برگزاری هرچه بهتر آموزش مجازی نیازمند توجه جدی مدیران و متصدیان دانشگاه علوم پزشکی دزفول نسبت به رفع چالش های احصاء شده پیرامون آموزش مجازی و متعاقب آن فراهم کردن زیرساخت های فناوری لازم است.

Authors

فرشته معمری

MA, History and Philosophy of Education, Faculty of Literature and Humanities, Malayer University, Malayer, Iran

عباس خاکپور

PhD, Educational Management, Department of Educational Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Malayer University, Malayer, Iran.

محسن نظرزاده زارع

PhD, Higher Education Management, Department of Educational Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Malayer University, Malayer, Iran.