CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات برهم کنش شوری کلرید سدیم و اسید آسکوربیک بر برخی شاخص های رشد، میزان پرولین و تغییرات یون های سدیم و پتاسیم در دو رقم کلزا (RGS & Hayola ۴۰۱)

عنوان مقاله: بررسی اثرات برهم کنش شوری کلرید سدیم و اسید آسکوربیک بر برخی شاخص های رشد، میزان پرولین و تغییرات یون های سدیم و پتاسیم در دو رقم کلزا (RGS & Hayola ۴۰۱)
شناسه ملی مقاله: JR_ECOP-4-13_002
منتشر شده در در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین لاری یزدی - گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
رضوان لک - گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
مسعود گودرزی - گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد

خلاصه مقاله:
در این بررسی پاسخ های فیزیولوژیکی دو رقم RGS و Hayola ۴۰۱ از گیاه کلزا (Brassica napus L.) به تنش شوری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش­ها بر روی گیاهان ۲۰ روزه در محیط کشت هیدروپونیک (هوگلند) و با سه تکرار در شرایط یکسان آزمایشگاهی انجام گردید. در این بررسی میزان محتوای نسبی آب (RWC)، سرعت رشد نسبی (RGR)، سرعت ماده­سازی خالص (NAR) و نسبت سطح برگ (LAR) در گیاهان با افزایش شوری کاهش یافت. همچنین تنش شوری، میزان انباشتگی پرولین و سدیم را درون بخش­های مختلف گیاه افزایش داد، در حالی که میزان پتاسیم آنها به شدت کاهش یافت. افزودن آسکوربات ۲/۰ میلی مولار به غلظت­های مختلف نمک توانست اثرات مخرب شوری را تعدیل کند، به طوری که با افزایش میزان فاکتورهای رشد توانست از انباشتگی پرولین و سدیم درون گیاهان کاسته و میزان پتاسیم را افزایش دهد. در بررسی­ها نشان داده شد که رقم Hayola ۴۰۱ نسبت به رقم RGS، مقاومت بیشتری در برابر شوری دارد.

کلمات کلیدی:
شوری, NaCl, اسید آسکوربیک, کلزا, شاخص های رشد, پرولین, یونهای K+ و Na+

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1508800/