بررسی پیاده سازی نظام مالیات سبز در ایران

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 142

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSDE-3-1_004

تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1401

Abstract:

زمینه و هدف: مالیات های سبز یکی از ابزارهای اقتصادی قدیمی در حفظ محیط زیست است که سالیان طولانی در کشورهای مختلف از آن استفاده شده است. استفاده از این ابزار در مواردی که اقتصاد محیط زیست پیشنهاد می کند بسیار لازم و ضروری است و مانع انتشار آلاینده های بیش از حد بهینه اجتماعی می شود. استفاده از مالیات سبز به عنوان یک مکانیسم مطلوب برای کمک به مهار تغییرات آب و هوا و ترویج شیوه های پایدار زیست محیطی در زمینه مشاغل مورد حمایت قرار گرفت. روش بررسی: بررسی طراحی مالیات سبز موضوع اصلی این پژوهش است تحقیق و بررسی کاربرد عملی مالیات سبز فراگرفتن اطلاعات پس زمینه درباره آن ضروری می باشد.تعریف و طبقه بندی مالیات های سبز علت وجودی نهفته در پس مالیات سبز است.در این پژوهش  نمونه های آماری با استفاده از تست کوکران  مشخص گردید و با طراحی پرسش نامه و بررسی روایی و پایایی آنها(در مورد پایایی پرسشنامه، ضریب سازگاری مقایسه های انجام شده نیز برابر ۰.۰۱۹۶ بدست آمده است که چون کوچکتر از ۱/۰ می باشد بنابراین می توان به مقایسه های انجام شده اطمینان کرد) و بررسی نتایج حاصل از آن با کمک نرم افزار های اکسل و SPSS به طبقه بندی متغیر های مالیات سبز پرداخته شد.در گام نخست با استفاده از رویکرد تحلیل خبرگی با استفاده از روش دلفی فازی معیار ها و الگو های موثر بر روی مالیات سبز شناسایی شد و پس از غربالگری الگو های اجرایی معرفی گردید .در مرحله بعد با کمک روش دیمتل در محیط ارزیابی فازی به ارزیابی الگوهای اجرایی نسبت به بکدیگر پرداخته شدو در نهایت در الگوی تحلیل شبکه فازی که رویکردی جامع نگرانه به مساله مالیات سبز می باشد الگوهای شناسایی شده ، طبقه بندی گردید.  یافته ها:. ابعاد مختلف بررسی شده در این پژوهش به ترتیب کارایی محوری ، بعد حفظ کننده و ارتقاء دهنده کیفیت محیط زیست ، بعد قابلیت کاربرد در حوزه های مختلف ، بعد افزایش دهنده درآمد و موثر در اقتصاد و بعد موثر بر توسعه پایدار  می باشد.که در این میان بعد قابلیت کاربرد با وزن ۱۹۹۷ / ۰ بیشترین وزن را داشته است. در رتبه دوم بعد کارایی محوری به وزن ۱۸۷۳ / ۰ بوده اند. میانگین ابعاد برابر با ۱۶۵۹ / ۰ می باشد. بحث و نتیجه گیری: اساسا این مالیات برای کاهش تاثیر منفی بر محیط زیست ناشی از فعالیت های کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اهمیت مالیات سبز پیشنهاد می گردد مالیات سبز در سبد سیاست های زیست محیطی دولت باید قرار بگیرد.مالیات های زیست محیطی شرکت را ملزم می کند که هزینه های آلودگی خود را با فعالیت های محیطی جبران نمایند و یا مالیات بیشتری پرداخت نمایند.

Authors

جواد رسمی

دانشجوی دکتری اقتصاد محیط زیست- دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

زهرا عابدی

استادیار رشته اقتصاد محیط زیست- دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مصطفی پناهی

استادیار رشته اقتصاد محیط زیست- دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

یگانه موسوی جهرمی

استاد دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Arshadhi, A., Najafizadeh, S., Mahdavi, M., ۲۰۱۸. The impact of ...
  • ۱۶-Maphosa, M. J. ۲۰۱۳. A comparative study of effectiveness of ...
  • Available: http://repository.up.ac.za/handle/۲۲۶۳/۴۱۳۱۴۱۷-Heine, D., Norregaard, J. and Parry, I. ۲۰۱۲. Environmental ...
  • ۱۸-Muller, N. Z. and Mendelsohn, R. ۲۰۰۹. Efficient pollution regulation: ...
  • ۱۹-Blackman, A., Osakwe, R. and Alpizar, F. ۲۰۱۰. Fuel tax ...
  • ۲۱-Lin, H., Tao, Q., Fengxiang, G. and Zhiwei, T., ۲۰۱۱. ...
  • نمایش کامل مراجع