بررسی آسیب های عصبی ناشی از اختلالات تغذیه ای در دام کوچک

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 141

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF01_149

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1401

Abstract:

اختلالات تغذیه ای می توانند منجر به کمبود فاکتورهایی ضروری شوند و عوارض عصبی متعددی را در حیوانات ایجاد کنند. هنگامیتشخیص پیچیده می شود که کمبودهای چندگانه و هم زمان در بیمار وجود داشته باشد. اختلالاتی ازجمله هیپرویتامینوز A یک اختلالدژنراتیو و فلج کننده در گربهاست که منجر به هیپرپلازی غضروف یا استخوان در اطراف مفاصل مهره های گردنی شده و این جراحات باعثآنکیلوز کامل مفصل می شوند و درنهایت ریشه های اعصاب آسیب دیده و نورون ها آتروفی می شوند. هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه تغذیه ای یکیدیگر از این اختلالات است که در صورت کمبود کلسیم و افزایش فسفر در حیوانات جوان در حال رشد به وجود می آید. متعاقب کاهشغلظت یون کلسیم سیستم عصبی به علت افزایش نفوذپذیری غشا سلولی خود به سدیم بسیار تحریک پذیر می گردد و دپلاریزاسیون هایمکرر اعصاب منجر به انقباضات عضلانی و علائم عصبی ازجمله پرخاشگری، له له زدن، اسپاسم عضلانی، آتاکسی، تتراپارزی و گاهی تشنجخواهد شد. برای حفظ تعادل، ترشح PTH افزایش می یابد و موجب افزایش فراخوانی کلسیم از استخوان، افزایش باز جذب کلسیم وافزایش ترشح فسفات از کلیه و افزایش ساخت ویتامین D شده، درنهایت امراض استخوانی همراه با استئوپنی پدیدار می گردد. هم چنینمی توان به تیامین اشاره کرد که به دلیل نقش ضروری در سیکل کربس کمبود آن می تواند عوارض عصبی همانند پاراپلژیا، فلجی قسمتیاز بدن، کجی گردن و اپیستوتونوس در سگ ها و لرزش سر، آتاکسی، دیسمتریا و تشنج موقت در گربه ها داشته باشد. ویتامین E نیز بهعلت نقش آنتی اکسیدانی خود تاثیر بسیار مهمی در پراکسیداسیون رادیکالهای آزاد دارد. برخی گزارش ها حاکی از آن است که کمبودویتامین E باعث ضعف بینایی، تجمع لیپوفوشین در رنگ دانه های رتین و نورونهای CNS می گردد. به منظور جلوگیری ازاین گونهبیماریها توصیه می گردد که تغذیه حیوان توسط دامپزشک تحت نظر گرفته شود؛ همچنین استفاده از غذاهای تجاری باکیفیت بالانسشده، می تواند کمک کننده باشد.

Authors

سینا سلاجقه تذرجی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران- دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ترانه عطایی

دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

نگین مهدی جعفری

دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران