CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

آزمون فرضیه تقاضای القایی سلامت در ایران با استفاده از روش میانگین گیری بیزی

عنوان مقاله: آزمون فرضیه تقاضای القایی سلامت در ایران با استفاده از روش میانگین گیری بیزی
شناسه ملی مقاله: JR_HRJB-3-4_006
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابوالقاسم گل خندان - Department of Economics, Faculty of Economics and Administrative, Lorestan University, Khorram Abad, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: تعداد پزشک و تخت های بیمارستان از فاکتورهای مهم تاثیرگذار بر هزینه های سلامت در طرف عرضه می باشند که در مباحث اقتصاد سلامت تحت عنوان فرضیه تقاضای القایی مطرح است. بر اساس این فرضیه، تقاضای مراقبت های بهداشتی ممکن است به دلیل اطلاعات نامتقارن در بازار سلامت، تحت تاثیر رفتارهای عرضه کنندگان سلامت قرار گیرد. بنابراین، هدف این مطالعه آزمون فرضیه تقاضای القایی سلامت در ایران می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه با استفاده از داده های سری زمانی سال های ۱۳۵۸ لغایت ۱۳۹۲ به بررسی تاثیر سرانه تعداد پزشک و سرانه تعداد تخت های بیمارستان بر سرانه هزینه های بخش سلامت پرداخته است. به این منظور روش مورد استفاده، میانگین گیری بیزی می باشد. همچنین، تحلیل داده ها به کمک نرم افزار R انجام شده است. یافته ها: برآورد ۴۰۰۰۰ رگرسیون و میانگین گیری بیزی از ضرایب، نشان می دهد که تاثیر متغیر سرانه پزشک بر سرانه هزینه های بخش سلامت با احتمال ۰/۴۹ و ضریب ۰/۲۰، غیرشکننده و قوی می باشد. این درحالیست که تاثیر متغیر سرانه تعداد تخت های بیمارستان بر سرانه هزینه های بخش سلامت شکننده و بی معناست. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاکی از آنست که فرضیه تقاضای القایی سلامت در مورد تعداد پزشک، تایید و در مورد تعداد تخت بیمارستان، رد می شود؛ لذا، اتخاذ سیاست ها و راه کارهایی که به کاهش تقاضای القایی پزشک در کشور بیانجامد، ضروری است.  

کلمات کلیدی:
Health Costs, Health Induced Demand, Bayesian Model Averaging., هزینه های سلامت, تقاضای القایی سلامت, روش میانگین گیری بیزی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1516084/