اولین گزارش زنبور پارازیتوئید Dimophora evanialis (Hym.: Ichneumonidae, Cremastinae)، برای فون ایران (گزارش کوتاه علمی)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 66

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAEN-85-1_012

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

Abstract:

زیرخانواده Cremastinae (Hym.: Ichneumonidae) دارای بیش از ۷۵۶ گونه توصیف شده در قالب ۳۵ جنس می باشد (۵). این زنبورها دارای گسترش جهانی بوده ولی در مناطق گرمسیری دارای غنای گونه ای بیشتری هستند. از نظر زیست شناسی، گونه های این زیرخانواده پارازیتوئید داخلی کوینوبیونت عمدتا پروانه ها و در مواردی سخت­بالپوشان محسوب می گردند (۴). تاکنون، ۲۷ گونه از زنبورهای زیرخانواده Cremastinae از ایران جمع آوری و شناسائی شده است (۱; ۳). در سال ۱۳۹۵ هشت عدد تله مالیز در مناطق مختلف شهرستان آمل نصب گردید. برای کشتن و نگهداری حشرات از الکل ۷۵ در بطری های جمع آوری تله ها استفاده شد. تعداد ۱۵ زنبور از زیرخانواده Cremastinae شکار شد و با استفاده از توصیف ها و کلیدهای شناسائی موجود به نام Dimophora evanialis شناسائی گردید (۲).  جنس و گونه این زنبور پارازیتوئید برای اولین بار از ایران گزارش می گردد (۱). نمونه های این زنبور در کلکسیون حشرات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز نگهداری می شوند. جنس Dimophora Förster, ۱۸۶۹: افراد بالغ گونه های این جنس با ویژگی های ریخت شناسی زیر از سایر جنس های این زیرخانواده قابل شناسائی هستند: بال جلو دارای سلول آرئولت بزرگ تقریبا لوزی شکل، ران پای عقب فاقد دندانه در سطح زیرین، لبه های پایینی ترژیت اول موازی و توسط استرنیت اول در تمام طول کاملا جدا شده، ترژیت دوم بدون تیریدیوم و اپی پلورون آن به زیر خمیده شده (۲). دو گونه از این جنس در منطقه پالئارکتیک انتشار دارند (۵).

Authors

هنگامه هوشیار

بخش حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

عباس محمدی خرم آبادی

بخش تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

رضا وفایی شوشتری

بخش حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :