اولین گزارش زنبور Perilissus lutescens Hym.: Ichneumonidae, Ctenopelmatinae، برای ایران (گزارش کوتاه علمی)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 86

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAEN-85-1_013

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

Abstract:

یکی از زیرخانواده های نسبتا بزرگ زنبورهای پارازیتوئید خانواده ی Ichneumonidae، زیر خانواده Ctenopelmatinae، با بیش از ۱۲۰۰ گونه­ی توصیف شده در سطح جهان است (۵). اعضای این زیرخانواده به عنوان پارازیتوئید زنبورهای تخم ریز اره ای (Hym.: Symphyta) شناخته می شوند و بعضی گونه ها به عنوان عامل کنترل زیستی زنبورهای تخمریز اره ای آفت از اروپا به آمریکای شمالی و کانادا وارد گردیده اند (۴). از لحاظ ریخت شناسی بیرونی زنبورهای زیرخانواده ی Ctenopelmatinae در انتهای ساق پای جلو دارای یک خار ریز بوده و غالبا تخمریز کوتاه دارند. تا کنون فقط ۱۰ گونه از زنبورهای زیرخانواده ی Ctenopelmatinae از ایران گزارش شده است (۱; ۲). در این مقاله یک جنس و گونه­ی جدید از این زیرخانواده از استان کرمان، ایران گزارش می شود. نمونه برداری ها طی سال های ۱۳۹۳-۱۳۹۴ از دو شهرستان جیرفت و فاریاب در جنوب ایران با استفاده از ۸ تله ی مالیز انجام شد. نمونه ی جمع آوری شده ی این زنبور توسط نویسنده ی چهارم، ریجو جوسیلا ((R. Jussila متخصص زنبورهای خانواده ی Ichneumonidae، شناسائی شد. نمونه ی این زنبور در مجموعه­ی حشرات بخش گیاه­پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان نگهداری می شود.

Authors

نگار بهره مند

بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محمد خیراندیش کشکوئی

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

عباس محمدی خرم آبادی

بخش تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

ریجو جوسیلا

موزه جانورشناسی، واحد تنوع گونه ای، دانشگاه تورکو، فنلاند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :