گزارش کنه Eviphis cultratellus (Acari: Eviphididae) مرتبط با سوسک Scarabaeus sacer L. (Col.: Scarabaeidae) از ایران (گزارش کوتاه علمی)

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 145

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAEN-76-85_013

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

Abstract:

در بررسی های انجام شده طی سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ روی کنه های میان استیگمایان مرتبط با سخت بال پوشان در مناطقی از شمال شرق ایران، گونه Eviphis cultratellus (Berlese, ۱۹۱۰) از روی سوسک Scarabaeus sacer L. جمع آوری و شناسایی شد. این سوسک از نواحی سرخس، فیض آباد و تایباد در استان خراسان رضوی به وسیله تله نوری جمع آوری شد و افراد نر، ماده و دئوتونمف کنه مزبور از ناحیه گردن میزبان، به عنوان ریز زیستگاه اختصاصی، استخراج شدند. این نوع ارتباط "همسفری" بوده و برای انتقال این کنه ها به زیستگاه جدید اهمیت حیاتی دارد. این کنه نماتد خوار دارای بدن صورتی رنگ، ایدیوزوما تقریبا مدور، موهای حاشیه ای نیزه ای شکل، موهای عقبی- شکمی کوکسای پای دوم و سوم گوه ای شکل و صفحه پریترمی تا بعد از کوکسای پای چهارم کشیده شده است. صفحه سینه ای کنه ماده دارای موهای st۱-۲ سوزنی شکل و موهای st۳، st۴ و یک جفت موی صفحه جنسی پهن و گوه ای شکل، طول و عرض ایدیوزوما به ترتیب ۹۰۰ و ۷۵۰ میکرون است. کنه نر دارای صفحه سینه ای- شکمی با پنج جفت مو و سه جفت منفذ، موهای st۱-۲ ساده و سوزنی شکل و موهای st۳-۵ گوه ای شکل، طول و عرض ایدیوزوما به ترتیب ۸۴۰ و ۶۷۰ میکرون است. دئوتونمف دارای پنج جفت مو در صفحه سینه ای- شکمی است که جفت اول سوزنی شکل و بقیه پهن و گوه ای شکل بوده، طول و عرض ایدیوزوما به ترتیب ۷۱۵ و ۵۲۰ میکرون است.

Authors

شهروز کاظمی

گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران، ایران

کریم کمالی

گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران، ایران

ماریلو مورازا

گروه جانورشناسی و اکولوژی، دانشگاه ناوارا، پامپلونا، اسپانیا

علیرضا صبوری

گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی دانشگاه تهران، تهران، ایران