CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین سن و راهبردهای گفتاری بزرگسالان در فراگیری زبان آلمانی (سطح مقدماتی A۱)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین سن و راهبردهای گفتاری بزرگسالان در فراگیری زبان آلمانی (سطح مقدماتی A۱)
شناسه ملی مقاله: JR_JFLR-12-2_006
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

اشکان پیوندی - دانشجوی دکتری گروه آموزش زبان آلمانی، دانشکده زبان های خارجی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
افسون گودرزپور عراق - استادیارگروه آموزش زبان آلمانی، دانشکده زبان های خارجی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سن و راهبردهای گفتاری بزرگسالان در فراگیری زبان آلمانی (سطح مقدماتی A۱) می باشد. به منظور درک درست تر این موضوع، لازم است تاثیر سن بر عناصر زبانی (روند یادگیری، تلفظ، یادگیری دستور زبان و واژگان) و مهارت های زبانی (درک گفتاری - نوشتاری و تولید گفتاری- نوشتاری) بررسی شود. در این مقاله میانگین استفاده از راهبردهای آموزش زبان برای هر راهبرد محاسبه و براساس سن شرکت کنندگان مقایسه شد. راهبردهای گفتاری طبق مدل آکسفورد، مشتمل بر: راهبردهای عاطفی، اجتماعی، شناختی، فراشناختی و جبرانی می باشد. نتایج حاکی است تاثیر سن در یادگیری زبان و یادگیری از طریق تفسیر کردن و مهارت گفتاری شرکت کنندگان در سنین مختلف متفاوت است بطوریکه بالاترین نمره متعلق به گروه سنی پائین تر است و پائین ترین نمره مهارت گفتاری مربوط به گروه های سنی بالا است. همچنین تفاوت نمره مهارت گفتاری بین شرکت کنندگان از نظر آماری معنی دار است (P<۰.۰۵). بدین معنی می توان گفت افزایش نمره کسب شده در مهارت های گفتاری شرکت کنندگان با افزایش سن کاهش می یابد و افراد در سنین پائین تر می توان در زبان آموزی موفق تر باشند. در این مطالعه نمره آزمون گروه سنی ۱۷ تا ۲۷ سال با گروه های سنی ۴۵ سال به بالا و گروه سنی ۲۷ تا ۳۵ سال از نظر آماری تفاوت معنی دار نشان داد (P<۰.۰۵). همچنین نمره گروه سنی پائین تر از ۱۷ سال با گروه سنی بالاتر از ۴۵ سال هم از نظر آماری معنی دار شده است (P<۰.۰۵).

کلمات کلیدی:
سن, راهبردهای گفتاری, بزرگسالان, فراگیری زبان آلمانی, سطح مقدماتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1517513/