اثرات تعادل الکترولیتی جیره و ترئونین قابل هضم بر مورفولوژی و جمعیت میکروبی روده و قابلیت هضم جوجه های گوشتی در شرایط تنش حرارتی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 82

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-77-2_001

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1401

Abstract:

زمینه مطالعه: کاهش در سطح پروتئین، اسیدهای آمینه و یا تغییر در تعادل الکترولیتی جیره به عنوان راهکارهای موثر جهت جلوگیری از اثرات مضر تنش حرارتی در طیور پیشنهاد شده است.هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ترئونین و تعادل کاتیون-آنیون جیره در جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش حرارتی انجام شد.روش‎کار: از تعداد ۷۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه (سویه راس ۳۰۸) به مدت ۶ هفته در شرایط دمای بالای محیطی استفاده شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل ۱ + ۳ × ۲ در قالب طرح کاملا تصادفی با ۷ تیمار )۵ تکرار برای هر تیمار و ۲۰ جوجه برای هر تکرار) انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل ۲ سطح ترئونین (سطح توصیه شده و ۱۰ درصد بالاتر از سطح توصیه شده) و ۳ تعادل الکترولیتی جیره (۱۷۵، ۲۵۰ و ۳۲۵ میلی اکی والان در کیلوگرم جیره) بودند. یک تیمار با سطح نرمال ترئونین (سطح توصیه شده) و تعادل الکترولیتی ۲۵۰ در شرایط دمایی مطلوب به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد.نتایج: اگرچه هیچ اثر متقابلی بین سطح ترئونین و تعادل الکترولیتی وجود نداشت، تعادل الکترولیتی ۱۷۵ شاخص عملکرد را در مقایسه با تعادل الکترولیتی ۲۵۰ یا ۳۲۵ افزایش داد (۰۵/۰>P). با تعادل الکترولیتی ۱۷۵ یا ۲۵۰ میلی اکی والان در کیلوگرم، نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت و سطح پرز در ژژنوم بهبود یافت (۰۵/۰>P). همچنین کاهش سطح تعادل الکترولیتی جیره منجر به افزایش انرژی متابولیسمی تصحیح شده برای نیتروژن شد (۰۵/۰>P). افزون بر این، افزایش در جمعیت لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتریوم در سکوم و قابلیت هضم پروتئین با افزایش سطح ترئونین جیره مشاهده شد (۰۵/۰>P).نتیجه­گیری نهایی: با توجه به این نتایج، استفاده از سطح بالای ترئونین یا سطح پایین تعادل الکترولیتی جیره (۱۷۵ میلی اکی والان در کیلوگرم) برای بهبود عملکرد، انرژی متابولیسمی و بهبود فلور میکروبی روده جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی می تواند مفید باشد.

Authors

حسینعلی قاسمی

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک، مرکزی، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Quinteiro-Filho WM, Ribeiro A, Ferraz-de-Paula V, Pinheiro ML, Sakai M, ...
  • Kheiri F, Alibeyghi M. Effect of different levels of lysine ...
  • Eidi M, Ghasemi HA, Hajkhodadadi I, Moradi MH. Effects of ...
  • Shakeri M, Cottrell JJ, Wilkinson S, Ringuet M, Furness JB, ...
  • نمایش کامل مراجع