اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن آگاهی و مثبت اندیشی بر تنظیم هیجان و مکانسیم های دفاعی افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در بهبود ترومای پس از آسیب مغزی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 129

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JARCP-4-1_002

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1401

Abstract:

زمینه و هدف: امروزه اثرات آموزش های مثبت اندیشی و ذهن آگاهی بر کسی پوشیده نیست و می توان از اثرات مثبت آن بر آن را بر روی بیماران مشاهده نمود. با توجه به این موضوع پژوهش حاضر با هدف  بررسی اثر بخشی  درمان مبتنی بر ذهن آگاهی و مثبت اندیشی بر تنظیم هیجان و مکانسیم های دفاعی افراد مبتلا به اختلال  شخصیت مرزی در بهبود ترومای پس از آسیب مغزی به روش نیمه آزمایشی انجام گرفت. روش پژوهش: جامعه آماری این پژوهش بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ناشی از ترومای آسیب مغزی بودند که از میان آن ها ۶۰ نفر برای این پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب می شوند. این پژوهش بر پایه پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل (۳۰ نفر گروه آزمایش و ۳۰ نفر گروه کنترل) اجرا شد. ابزار گرد آوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه استاندارد تنظیم هیجان گارنفسکی (۲۰۰۱) و پرسشنامه پرسشنامه استاندارد اندروز (۱۹۹۸) بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آماری توصیفی و تحلیل کواریانس استفاده شد. یافته­ها: بر اساس نتایج به دست آمده در مرحله پیش آزمون بین گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری از نظر سطح تنظیم هیجان و مکانسیم های دفاعی وجود نداشت. اما پس از مداخله (آموزش مثبت اندیشی و ذهن آگاهی) به طور معنی داری بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد. نتیجه­گیری: با توجه به میانیگن­های اصلاح شده حاصل از تحلیل کواریانس میتوان نتیجه گرفت آموزش مهارت­های مثبت اندیشی و ذهن آگاهی موجب بهبود سطح تنظیم هیجان و بهبود مکانسیم های دفاعی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل میگردد.  

Authors

سید علی اصغر سید ابراهیمی

M.A. Department of Psychology, Islamic Azad University, Badrud Branch, Badrud, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ashman., T. A., Gordon., W. A., Cantor., J. B., & ...
  • Rahmani, F., Kiani, MA., Rezaie, F., Nasuri, M., & Arasteh, ...
  • Crowell, S.E., Beauchaine, T.P., & Linehan., MM. (۲۰۰۹). A biosocial ...
  • Ghahramani, Z., Mehrpour, A., & Shayan, L. (۲۰۱۳). Positive Psychological ...
  • Peterson, C., & Park, N. (۲۰۱۶). Orientation to happiness and ...
  • Andrews, G., Singh, M., & Bond, M. (۱۹۹۳). The defense ...
  • Ashman., T. A., Gordon., W. A., Cantor., J. B., & ...
  • Ghahramani, Z., Mehrpour, A., & Shayan, L. (۲۰۱۳). Positive Psychological ...
  • نمایش کامل مراجع