CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثربخشی طرح واره درمانی هیجانی بر بهزیستی روانی، هیجانی و اجتماعی زنان خانواده شهدای مبتلا به اختلال سوگ پیچیده مداوم (PCBD)

عنوان مقاله: اثربخشی طرح واره درمانی هیجانی بر بهزیستی روانی، هیجانی و اجتماعی زنان خانواده شهدای مبتلا به اختلال سوگ پیچیده مداوم (PCBD)
شناسه ملی مقاله: JR_JMPSA-13-50_008
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید امیر عمرانی - نویسنده مسئول: کارشناسی ارشد روان شناسی، گروه روان شناسی، موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری، ایران.
آزاده طاهری کامران - کارشناس ارشد مشاوره مدرسه، گروه علوم تربیتی و مشاوره، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی رودهن، ایران.
مهدی صالحی - کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، گروه روان شناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، ایران.
ندا دهقانی پور مجرد - دکترای روان شناسی عمومی، گروه روان شناسی، واحد کیش، دانشگاه آزاد اسلامی کیش، ایران.
غزاله ترناس - دکترای روان شناسی سلامت، گروه روان شناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش طرح واره درمانی هیجانی بر بهزیستی روانی، هیجانی و اجتماعی بین زنان خانواده شهدای مبتلا به اختلال سوگ پیچیده مداوم انجام شد. روش پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی با گروه گواه و گمارش تصادفی و جامعه آماری مطالعه، شامل تمامی همسران، مادران و فزندان دختر شهدای مراجعه کننده به بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر ساری در سال ۱۴۰۰ بود که از این میان، ۳۰ نفر از زنان که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند، با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در ۲ گروه ۱۵ نفره آزمایش و کنترل گزینش شدند که گروه آزمایش، ۱۰ جلسه آموزش طرح واره درمانی هیجانی را دریافت کرد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. شرکت کنندگان با مقیاس بهزیستی ذهنی کییز و ماگیارمو (۲۰۰۳) ارزیابی و داده ها، با استفاده تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر به وسیله نسخه ۲۳ نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که مداخله در تغییر نمرات بهزیستی روانشناختی، هیجانی و اجتماعی موثر عمل کرده است. تفاوت ها از پس آزمون به پیگیری معنادار نیستند (۰۵/۰
کلمات کلیدی:
طرح واره درمانی هیجانی, بهزیستی روانی, بهزیستی هیجانی, بهزیستی اجتماعی, اختلال سوگ پیچیده مداوم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1520691/