بررسی اثراستخلاف در میزان راندمان واکنش سنتزی بیس کومارین و دی کومارول با استفاده ازمشتقات متفاوت بنزالدئید و آریل گلی اکسال و مطالعه ی آروماتیسیته این ترکیبات

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 102

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCHRA03_164

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1401

Abstract:

کومارین ها و مشتقات آن بدلیل خواص فعال بیولوژیکی جایگاه ویژه ای در شیمی آلی سنتزی دارند.این ترکیبات دارای انواع خواص دارویی ازجمله ضدسرطان،ضدHIV ،ضدانعقاد خون، ضدتشنج می باشند. بدلیل اهمیت خاص مشتقات کومارین ،در این تحقیق سعی بر آن شده است که مشتقات مهم آن از جمله ترکیبات بیس کومارین و دی کومارول ازنقطه نظر تئوری بمنظور یافتن روندی مناسب بین یافته های تجربی و نظری،که میتواند در زمینه علوم دارویی نیز موثر باشد، مورد مطالعه قرار گیرند. بررسی اثراستخلاف در سنتز بیس کومارین و دی کومارول با استفاده ازآلدئیدها و آریل گلی اکسالهای حاوی استخلافهای با اثرات القایی و رزنانسی متفاوت Cl)، NO۲،Me ،(OCH۳ ،بمنظور یافتن رابطه بین میزان آروماتیسیته و راندمان واکنش ، میتواند راهی در جهت پیشبرد این هدف میباشد. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر اینست که هرچند حضور استخلاف(بدون در نظر گرفتن خاصیت الکترون کشندگی یا دهندگی آن) بواسطه اختلال در توزیع چگالی الکترونی در داخل حلقه منجر به کاهش درجه آروماتیسیتی سیستم حلقوی مزدوج میشود؛ اما بسته به نوع استخلاف ، مقدار این اختلال کم یا زیاد میباشد و توام با تغییرات میزان آروماتیسیته حلقه های بنزالدئید و آریل گلی اکسال ، راندمان واکنش نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.

Authors

مژگان شاه امیریان

دانشگاه آزاد اسلامی سروستان، دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، فارس، ایران.