CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر قرص ویتاگنوس بر تعداد و اندازه فولیکول در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سوکور با دارونما

عنوان مقاله: تاثیر قرص ویتاگنوس بر تعداد و اندازه فولیکول در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سوکور با دارونما
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-25-6_012
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحیده بهمرد - دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کارگروه دانشجویی مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
فاطمه هادی زاده طلاساز - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
مریم پیشوایی - جراح و متخصص زنان و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
نسیم خواجویان - کارشناس ارشد آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
رقیه رحمانی بیلندی - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سندرم تخمدان پلی­کیستیک، شایع ترین علت اختلال تخمک گذاری در زنان واقع در سنین باروری است که شیوع این اختلال ۲۰% در سراسر جهان گزارش شده است. با توجه به افزایش تمایل به مصرف داروهای گیاهی، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر قرص­ ویتاگنوس بر تعداد و اندازه فولیکول در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بر روی ۶۰ نفر از زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد. افراد به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (ویتاگنوس) و کنترل (دارونما) تخصیص یافتند. گروه مداخله روزانه ۲ عدد قرص ویتاگنوس و ۱ عدد فولیک اسید و گروه کنترل ۲ عدد قرص دارونما و ۱ عدد فولیک اسید به مدت ۲ ماه استفاده نمودند. در ماه دوم علاوه بر داروهای ذکر شده، تمام افراد از روز ۷-۳ قاعدگی به مدت ۵ روز لتروزل ۵/۲ میلی گرمی نیز مورد استفاده قرار داده و در روز سیزدهم سیکل جهت انجام سونوگرافی مراجعه نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های کای دو و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: پس از مداخله، میانگین تعداد فولیکول ها در گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (۹۰/۰±۷۳/۲ در مقابل ۹۸/۰±۰۶/۲، ۰۰۸/۰=p). همچنین در گروه مداخله، میانگین اندازه فولیکول ها به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (۹۸/۱±۷۱/۱۹ در مقابل ۴۴/۳±۷۳/۱۷، ۰۰۹/۰=p) نتیجه گیری: استفاده از قرص ویتاگنوس به همراه لتروزول در مقایسه با لتروزول به تنهایی می تواند موجب بهبود کیفیت فولیکول ها شود.

کلمات کلیدی:
سندرم تخمدان پلی­کیستیک, فولیکول تخمدان, لتروزول, ناباروری, ویتاگنوس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1528856/