CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اپیدمیولوژیک بیماران مبتلا به سوش دلتای COVID-۱۹ بستری شده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان

عنوان مقاله: بررسی اپیدمیولوژیک بیماران مبتلا به سوش دلتای COVID-۱۹ بستری شده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان
شناسه ملی مقاله: JR_FEYZ-26-4_013
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا سلیمانی - Infectious Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
حبیب الله رحیمی - Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Public Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
نگار ملکی - Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
روزبه اصالت منش - Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
کمال اصالت منش - Department of Internal Medicine, Faculty of medicine, kashan university of medical sciences, Kashan, I.R. Iran.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی یک بیماری ناشی از کروناویروس جدید تحت عنوان COVID-۱۹ در چین گزارش شد. این مطالعه به منظور بررسی یافته های جمعیت شناختی، بالینی، پاراکلینیک و پیامد بیماران مبتلا به سوش دلتای COVID-۱۹ انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه سری - موارد، ۲۳۹ نفر از بیماران مبتلا به سوش دلتای COVID-۱۹ با PCR مثبت انتخاب شدند. پرونده بیماران حاوی اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی، یافته های پاراکلینیک و پیامد بود. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: در بین بیماران موردمطالعه، زنان با ۶/۵۳ درصد بیشترین فراوانی را داشتند و بیش از نیمی از بیماران بالای ۵۰ سال بودند. اکثریت بیماران، گروه خونی O (۴۵/۲ درصد) داشته و نزدیک به ۶۰ درصد بیماران، حداقل دارای یک بیماری زمینه ای بوده اند که فشار خون بالا، دیابت و قلبی - عروقی شایع ترین آن ها می باشد. نزدیک به ۹۰ درصد از بیماران، واکسن دریافت نکرده بودند. شایع ترین علائم بالینی، شامل تب (۶۰/۳ درصد)، سرفه (۵۹/۸ درصد) و تنگی نفس (۵۰/۲ درصد) بود. نزدیک به ۹۰ درصد بیماران، درگیری ریوی را در سطح خفیف تا شدید تجربه کرده و همچنین نزدیک به ۷۵ درصد بیماران از لحاظ شدت بیماری کووید-۱۹ در محدوده متوسط تا شدید بودند. درنهایت ۱۳ این بیمار (۵/۴ درصد) فوت کردند. نتیجه گیری: با توجه به این که عمده بیماران واکسن دریافت نکرده بودند و همچنین اکثریت آن ها در فاز متوسط تا شدید بیماری قرار داشتند، بنابراین ضرورت دریافت واکسن جهت پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ مشخص می شود.

کلمات کلیدی:
COVID-۱۹, Delta variant, Prognosis, COVID-۱۹, سویه دلتا, پیامد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1528965/