بررسی همبستگی بین سواد سلامت با سلامت روانی و شاخص های کیفیت زندگی سالمندان غیرفعال شهرستان لاهیجان در سال ۱۴۰۰

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 126

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-9_004

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: سواد سلامت به دلیل نقشی که در پیشبرد تصمیم گیری های مناسب در زمینه سلامت روانی سالمندان دارد، می تواند کیفیت زندگی آن ها را از خود متاثر کند. این پژوهش با هدف بررسی همبستگی بین سواد سلامت با سلامت روانی و شاخص های کیفیت زندگی سالمندان غیر فعال شهرستان لاهیجان در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-همبستگی، دویست سالمند از شهرستان لاهیجان انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های سواد سلامت، سلامت روانی گلدبرگ و کیفیت زندگی استفاده شد. داده ها به وسیله نرم افزار  SPSS نسخه ۲۳ و با کمک آزمون های آماری کولموگروف-اسمیرنف، آنالیز واریانس، t، و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین سنی سالمندان پژوهش۲/۶± ۹/۶۴ سال است. میانگین نمره سواد سلامت ۲/۵۸ که از نظر سواد سلامت در سطح مرزی، سلامت روانی ۱/۲۵ و کیفیت زندگی ۷/۴۰  که در سطح مطلوب قرار داشتند و بین سواد سلامت و سلامت روانی و شاخص های کیفیت زندگی ارتباط آماری معناداری وجود داشت (P˂۰/۰۰۱). نتیجه گیری: با توجه به ارتباط سواد سلامت با سلامت روانی و کیفیت زندگی، توجه هر چه بیشتر به ارتقای سواد سلامت در سالمندان و برنامه ریزی جهت بهبود عوامل تاثیرگذار در برنامه های ارتقای کیفیت زندگی ضروری به نظر می رسد.

Authors

سیاوش خداپرست

Department of Physical Education and Sport Science, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Guilan, Lahijan, Iran

مقداد فرج پور پیربستی

Department of Management, Mehr Astan Institute of Higher Education, Astaneh Ashrafieh, Iran.

وحید بخشعلی پور

Department of Physical Education and Sport Science, Sama Technical and Vocational Training College, Islamic Azad University of Lahijan, Islamic Azad University, Siahkal, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :