CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی همبستگی اعتیاد به اینترنت و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۷

عنوان مقاله: بررسی همبستگی اعتیاد به اینترنت و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۷
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-15-11_002
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

صادق یوسفی - Neuroscience Research Center, Spiritual Health Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مرضیه محسنی - General Practitioner, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
اعظم بیدرفش - Department of Epidemiology, Faculty of Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
حامد شوقی - Clinical Research of Development Center, Shahid Beheshti Hospital, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
سید علی شفیعی - Neuroscience Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: تقاضای فزاینده مردم و دانشجویان به فناوری رایانه و اینترنت، سبب ایجاد اختلال بهداشت روانی و ارتباطات اجتماعی در آن ها شده است. در این پژوهش به بررسی رابطه اعتیاد به اینترنت و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم پرداخته شده است. روش بررسی: در این تحقیق صورت توصیفی همبستگی، پرسش نامه های مشخصات جمعیت شناختی، سلامت عمومی و اعتیاد به اینترنت یانگ، توسط ۳۲۱ نفر از دانشجویان ساکن خوابگاه علوم پزشکی قم (۱۴۰نفر آقا و ۱۸۱ نفر خانم) در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ تکمیل شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و در دو بخش آمار توصیفی میانگین، تعداد، درصد تعداد و آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تک متغیره انجام گرفت. یافته ها: ۸/۷۹ درصد دانشجویان، کاربران عادی و ۲/ ۲۰ درصد دانشجویان معتاد به اینترنت بودند. با در نظر گرفتن نمره کسب شده از پرسش نامه سلامت عمومی، ۱/۱۳ درصد دانشجویان دچار اختلال خفیف بودند و ۶۶ درصد اختلال متوسط و ۹/۲۰ درصد اختلال شدید داشتند. ضریب همبستگی پیرسون بین مقیاس ها و سلامت عمومی با اعتیاد به اینترنت، ارتباط معناداری در سطح معناداری ۰۵/۰ نشان دادند. در آنالیز رگرسیون خطی، تنها متغیر مدت زمان اتصال به اینترنت در شرایط یکسان از نظر سایر متغیرها توانسته است نمره سلامت عمومی را پیش بینی کند. نتیجه گیری: بین سلامت عمومی با اعتیاد به اینترنت ارتباط معناداری وجود دارد. پیشگیری از عوارض و خطرات ناشی از اعتیاد به اینترنت ضروری است و نیاز به برنامه ریزی آموزشی، مشاوره ای و رفتاری بین دانشجویان آسیب پذیر دارد.

کلمات کلیدی:
Internet Addiction Disorder, Public Health, Students, اختلال اعتیاد به اینترنت؛ سلامت عمومی؛ دانشجویان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1530761/