CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

میزان آگاهی بیماران مبتلا به ام اس از کووید ۱۹: یک مطالعه توصیفی مقطعی در موج دوم کرونا ویروس در شهرستان جهرم

عنوان مقاله: میزان آگاهی بیماران مبتلا به ام اس از کووید ۱۹: یک مطالعه توصیفی مقطعی در موج دوم کرونا ویروس در شهرستان جهرم
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-15-5_002
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد رستگاریان - Department of Anesthesiology, School of Medicine, Anesthesiology and Pain Control Research Center, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
نوید کلانی - Department of Health Services Management, School of Medicine, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
نفیسه اسماعیل پور - Department of Nursing, Clinical Research Development Unit, Peymanieh Hospital, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
مهرداد استخر - Student Research Committee, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
زهرا قطبی - Student Research Committee, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
مریم جلالی - Department of Neurology, School of Medicine, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس­، به ویژه بیماران تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی­، ناتوانی بالایی دارند و ممکن است مستعد ابتلا به کوید ۱۹ باشند. هدف این پژوهش تعیین میزان آگاهی بیماران مبتلا به ام اس از کووید ۱۹ در زمان اپیدمی کرونا در شهرستان جهرم در سال ۱۳۹۹ می باشد. روش کار: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر به روش سرشماری برروی ۱۹۱ نفر از بیماران مبتلای قطعی به مولتیپل اسکلروزیس انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استادندارد آگاهی بیماران ام اس از کوید ۱۹ بود. اطلاعات پرسشنامه بعد از گردآوری در نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ ثبت و با استفاده از شاخص های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. نتایج: از ۱۹۱ نفر بیماران مبتلا به ام اس در زمان پاندمی کرونا، ۳/۶ درصد از آن ها به کرونا مبتلا شده بودند. میانگین نمره آگاهی بیماران ام اس (۷/۸۰%) بوده است. بین متغیرهای دموگرافیک، ارتباط متغیرهای جنسیت، تحصیلات و تعداد افراد خانوار با آگاهی بیماران معنی دار بود (۰۵/۰>P). اکثریت بیماران فاز بیماری را پاندمیک و سرعت بالای کرونا در انتقال شخص به شخص و نشانه های آن را تب و سرفه مداوم دانسته اند. همچنین اکثریت بیماران معتقد به نقش محافظتی دستکش و ماسک و استفاده از شیلد در جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا بودند. نتیجه گیری: بیماران مبتلا به ام اس درک خوبی از این مرحله پاندمی کوید ۱۹  دارند­، در حالی که حدود ۱۰ درصد آنها قوانین قرنطینه را به طور کامل دنبال نمی کنند. از آنجا که این مطالعه شرایط مرتبط با آگاهی کمتر نسبت به بیماری کوید ۱۹ را نشان داد، می توان برنامه های آموزشی برای این افراد که در معرض خطر احتمالی بیشتری برای عفونت کوید ۱۹ هستند، در نظر گرفت.

کلمات کلیدی:
Awareness, Covid ۱۹, Multiple Sclerosis, آگاهی , کوید ۱۹, ام اس, موج دوم کرونا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1530782/