بررسی میزان همبستگی سواد سلامت با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بخش ویژه در بیمارستا نهای منتخب شهر تهران

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 99

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-4_001

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: علایم بیماری نارسایی قلبی و عوارض ناشی از آن به مرور زمان سبب محدودیت­ هایی در روند زندگی عادی بیماران گردیده و می­تواند کیفیت زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین هدف از این تحقیق بررسی میزان ارتباط سواد سلامت با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بخش ویژه در بیمارستان های منتخب شهر تهران می­ باشد. روش بررسی: در این مطالعه ۱۰۵ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی در بیمارستان­ های دانشگاهی شهر تهران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سواد سلامت نارسایی قلبی و کیفیت زندگی بیماران قلبی می­ باشد. آمار توصیفی و روش­ های آماری همبستگی و رگرسیون مورد استفاده قرار گرفت و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری ۲۴ SPSS انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بین نمره کل پرسشنامه سواد سلامت با کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ارتباط مثبت (۴۰/۰ = r) و معناداری وجود داشت، همچنین نمرات سواد سلامت بطور معناداری کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی را پیش بینی کرد (۰۰۱/ ۰ p <). نتیجه­ گیری: یافته­ های این تحقیق نشان داد که سواد سلامت می­تواند پیش­بینی کننده­ ی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی باشد، لذا توجه بیشتر به امر سواد سلامت در برنامه­ های ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی این بیماران بسیار حائز اهمیت است.

Authors

مهری عبدی

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran.

نسرین علائی

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran.

رضا نوروززاده

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :