CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اختلالات روانشناختی در پرستاران مواجه با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در سال ۱۳۹۹

عنوان مقاله: بررسی اختلالات روانشناختی در پرستاران مواجه با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در سال ۱۳۹۹
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-15-2_001
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه شریفی فرد - Department of Anesthesiology, Faculty of Paramedicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
نرگس نظری - Student Research Committee, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
حمید آسایش - Department of Medical Emergency, Faculty of Paramedicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
لیلا قنبری افرا - Department oNursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.
محمد گودرزی راد - Department oNursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
منصوره شاکری - Department oNursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مهسا حاجی محمدحسینی - Department of Medical Emergency, Faculty of Paramedicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مطهره قدرتی - Department of Anesthesiology, Faculty of Paramedicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: در حال حاضر سندرم کرونا ویروس به یک چالش جهانی تبدیل شده است. در این بین پرستاران به علت حضور در خط مقدم درمان تحت فشارهای روحی و روانی بزرگی هستند. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی  اختلالات روانشناختی در پرستاران مواجه با بیماران مبتلا به کووئید ۱۹ در سال ۱۳۹۹انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی  ۲۷۵  نفر از پرستارانی که در بیمارستان های پذیرش کننده بیماران کرونایی کار میکردند به شیوه تصادفی ساده وارد مطالعه شدند و چک لیست اطلاعات زمینه ای و پرسشنامه های PTSD و افسردگی و اضطراب DASS-۲۱را تکمیل نموند. یافته ها: میانگین و انحراف معیار اختلال استرس پس از سانحه در مطالعه حاضر ۴۲/۵ ±۴۶/۱۷ بود  و  ۵/۲۳ درصد از افراد اختلال استرس پس از سانحه داشتند، همچنین میانگین و انحراف معیار افسردگی ۵۹/۴  ± ۸۳/۱۴ و میانگین و انحراف معیار اضطراب آنها  ۳۸/۴ ± ۷۲/۱۳ بود. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک در مدل چند متغیره نشان داد سن و سابقه کار شرکت کنندگان در این مطالعه با اختلال استرس پس از سانحه ارتباط داشت (p< ۰/۰۵).  همچنین در بررسی همبستگی متغیرهای دموگرافیک و اضطراب و استرس پس از سانحه با افسردگی در روش تحلیل رگرسیون لجستیک چند متغیره مشخص شد سن و اضطراب با افسردگی ارتباط دارد(p< ۰/۰۵). نتیجه گیری: با شروع و همه گیر شدن بیماری کروناویروس کادر درمان استرس و اضطراب فراوانی را تجربه کرده است. عدم آگاهی کافی در رابطه با بیماری، ترس از ابتلا و انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده و هم چنین مخالفت های اعضای خانواده با آنان بوده از دلایل اضطراب افراد بود.

کلمات کلیدی:
Post Traumatic Stress Disorder, Depression, Anxiety, Medical staff, Covid-۱۹, استرس پس از سانحه, افسردگی, اضطراب, کادردرمان, کووید-۱۹

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1530804/