بررسی تغییرات یافته های سی تی اسکن در بیماران با ترومای سر مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان شهید باهنر کرمان در سال ۱۳۹۹

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 309

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-2_007

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: روند تغییرات سی تی اسکن یکی از مهم ترین روش ها جهت پیگیری وضعبت بیماران با ترومای سر می باشد که موردتوجه پژوهشگران قرارگرفته است. این پژوهش با هدف تعیین یافته های سی تی اسکن تاخیری در بیماران تروما به سر مراجعه کننده به بیمارستان شهید باهنر کرمان در سال ۱۳۹۹ انجام گردید. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی-تحلیلی بود. تمامی بیمارانی که بدنبال تروما به سر غیر نافذ که براساس اندیکاسیون های موجود در گایدلاین تحت Brain CT  اولیه قرار گرفتند، پس از ۶ ساعت تحت نظربودن در اورژانس در صورت نداشتن شرایط ترخیص مجددا بر اساس اندیکاسیون تحت Brain CT کنترل قرار گرفتند. هر دو Brain CT اولیه و کنترل توسط جراح مغز و اعصاب تحت تفسیر قرار گرفت. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS۲۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و از آزمون های آماری کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس و رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که ۵/۹۸ % شرکت کنندگان در سی تی اسکن کنترل خود تغییراتی نداشتند. در گروه دارای تغییرات ۴۰% موارد شامل کاهش خونریزی، ۳۵% افزایش خونریزی و ۲۵% شامل ایجاد خونریزی جدید بود. بین جنسیت، سابقه ی مصرف دارو، پیامد، یافته های اولیه CT-Scan، سن، امتیاز GCS، فشار خون سیستولی، ضربان قلب و مدت زمان بستری با تغییرات CT ارتباط آماری معناداری وجود نداشت (۰۵/۰سی تی اسکن اولیه در بیماران ترومای سر در بخش اورژانس راهنمای خوبی برای ارزیابی وضعیت بیماران با بیماران ترومای خفیف تا متوسط است. با این حال قضاوت در مورد عدم ضرورت سی تی اسکن کنترل نیازمند انجام پژوهش هایی با حجم نمونه بالاتر و بازه ی زمانی طولانی تر می باشد.

Authors

رسول شاه حسینی

Kerman University of Medical Sciences

علی ابراهیمی نژاد

Kerman University of Medical Sciences

محسن شهبا

Kerman University of Medical Sciences

شهراد تاج الدینی

Kerman University of Medical Sciences

حسین قائد امینی

Rafsanjan University of Medical Sciences

سلمان فرحبخش

Sirjan Faculty of Medical Sciences

سلمان دانشی

Jiroft University of Medical Sciences

کیاوش هوشمندی

University of Tehran

مهدی راعی

Baqiyatallah University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :