بررسی نگرش کاربران سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی در مراکز آموزشی درمانی قم بر اساس مدل پذیرش فناوری (TAM)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 192

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-6_001

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: بسیاری از سازمان های ارائه کننده خدمات سلامت از فناوری اطلاعات سلامت به منظور بهبود عملکرد خود استفاده می کنند. سیستم ذخیره و انتقال تصاویر (Picture Archiving and Communication System) یک زیرسیستم از سیستم اطلاعات سلامت است که هدف آن تسهیل ذخیره، آرشیو و مدیریت تصاویر دیجیتالی و انتقال آن هاست. از طرفی سنجش میزان پذیرش فناوری کمک زیادی در پیاده سازی موفق یک سیستم دارد. در این مطالعه به بررسی پذیرش سیستم ذخیره و انتقال تصاویر توسط کاربران با استفاده از پرسش نامه مدل پذیرش فناوری (Acceptance Model Technology) در مراکز آموزشی درمانی قم (که مجهز به سیستم مذکور بودند) پرداخته شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که به طور مقطعی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کارکنان بخش رادیولوژی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی قم بودند که مراکز به سیستم ذخیره و انتقال تصاویر مجهز بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه مدل پذیرش فناوری بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ و آمار توصیفی برای اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس (Smart PLS) تجزیه وتحلیل شد. برای تحلیل مدل معادلات ساختاری از رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده و ضرایب مسیری محاسبه شد. یافته ها: یافته ها نشان داد رابطه مستقیم و مثبتی بین نگرش نسبت به سودمندی استفاده و نگرش نسبت به استفاده وجود دارد (۰۰۱/۰>p). همچنین نگرش نسبت به سهولت استفاده و نگرش نسبت به سودمندی استفاده نیز رابطه مستقیم و مثبتی دارند (۰۰۱/۰ >p). نگرش نسبت به استفاده و استفاده واقعی هم رابطه مستقیم و مثبتی دارند (۰۰۱/۰>p). با توجه به جدول ضرایب مسیر، تاثیر سودمندی استفاده از سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی روی نگرش (۵۹۹/۰ Path Coefficient:)، بیشتر از تاثیر سهولت استفاده روی نگرش (۱۰۸/۰: Path Coefficient) بود. با توجه به ضرایب همبستگی نتیجه گیری شد که سن و سابقه کار با نگرش نسبت به آسانی استفاده، نگرش نسبت به سودمندی استفاده، نگرش نسبت به استفاده و استفاده واقعی ارتباط معناداری ندارند (۰۵/۰P>). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد دو متغیر نگرش نسبت به سودمندی و نگرش نسبت به آسانی استفاده از عوامل تاثیرگذار بر پذیرش سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی هستند و باید در ارزیابی ها و برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرند.

Keywords:

Health information systems , Picture archiving and communication system , Qom , Iran , Radiology , Technology acceptance model. , رادیولوژی , سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی , سیستم های اطلاعات سلامت , مدل پذیرش فناوری , قم , ایران

Authors

امیر همتا

Qom University of Medical Sciences

مائده محمدزاده

Statistics and Information Technology Management, Qom University of Medical Sciences

مریم همتی

Statistics and Information Technology Management, Qom University of Medical Sciences

مرضیه دهقان زادگان

Statistics and Information Technology Management, Qom University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :