مقایسه فعالیت ضدمیکروبی آموکسی سیلین بارگذاری شده در نانوذرات کیتوزان با آموکسی سیلین آزاد برعلیه برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 142

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-7_003

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: مقاومت آنتی بیوتیکی، زمینه را برای جایگزینی روش های درمانی جدید فراهم کرده است. مطالعات نشان می دهند عوامل ضدباکتریایی در حالت نانوفرموله، اثرات درمانی بهتری دارند. در این مطالعه، فعالیت ضدمیکروبی آموکسی سیلین بارگذاری شده در نانوذرات کیتوزان در مقایسه با آموکسی سیلین آزاد برعلیه برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، نانوذرات با روش ژلی شدن یونی تهیه گردید. نانوذرات حاصله توسط پراکندگی نور دینامیکی، میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه مشخصه یابی شد. فعالیت ضدباکتریایی آموکسی سیلین و نانوذرات برعلیه سوش های استاندارد و بالینی استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین، اشرشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس با تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد، حداقل غلظت کشنده و قطر ناحیه مهار رشد بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی آنالیز شدند. یافته ها: اندازه نانوذرات کیتوزان و نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با آموکسی سیلین به ترتیب ۸۸ و ۱۰۶ نانومتر تعیین شد. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با آموکسی سیلین، بیشتر از آموکسی سیلین و نانوذرات کیتوزان بدون دارو بود و با مقادیر کمتر حداقل غلظت مهارکننده رشد (۳۷۵/۰ میلی گرم برمیلی لیتر) و حداقل غلظت کشنده (۲ میلی گرم برمیلی لیتر) و نواحی بزرگتر مهار (۲۸ میلی متر) تعیین گردید. همچنین بیشترین و کمترین حساسیت نسبت به نانوذرات به ترتیب مربوط به انتروکوکوس فکالیس و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد نانوفرموله کردن آموکسی سیلین ممکن است استراتژی مناسبی برای افزایش اثرات درمانی آن باشد، اما برای تایید آن، مطالعات دقیق بالینی باید انجام گیرد.

Authors

اسماء تورجی

Department of Biotechnology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University

مهناز هادی زاده

Department of Biotechnology, Iranian Research Organization for Science & Technology

فهیمه نعمتی منصور

Department of Biotechnology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Khan HA, Ahmad A, Mehboob R. Nosocomial infections and their ...
  • Kim J-E, Shin J-Y, Cho M-H. Magnetic nanoparticles: An update ...
  • Kong M, Chen XG, Xing K, Park HJ. Antimicrobial properties ...
  • نمایش کامل مراجع