ارزیابی میزان آگاهی والدین درباره رویش دندان مولر اول دائمی و روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان در مراجعین به مراکز بهداشتی شهر قم، سال ۱۳۹۶

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 90

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-7_006

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: دندان های مولر دائمی در سیستم دندانی از اهمیت زیادی برخوردارند و معمولا در سن ۷-۶ سالگی، بدون ایجاد عوارض خاصی رویش می یابند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی والدین درباره رویش دندان مولر اول دائمی و روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان در مراجعین به مراکز بهداشتی شهر قم صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی ۲۵۹ نفر از والدین مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر قم، به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه آگاهی درباره دندان مولر اول دائمی و روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان جمع آوری شد. داده ها به کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر تحلیل شدند. یافته ها: میانگین سن شرکت کنندگان، ۶۲/۸±۴۰/۳۷ سال و ۶/۶۰% زن بودند. به ترتیب ۴/۲۷ و ۳۹% از والدین به سوال سن و محل رویش دندان مولر اول به درستی پاسخ دادند. ۲۷ و ۵/۴۰% از شرکت کنندگان نیز به ترتیب درباره روش فیشور سیلانت و فلوراید تراپی اطلاع داشتند. میزان آگاهی درباره سن و محل رویش دندان مولر اول، همچنین روش های پیشگیری از پوسیدگی با تحصیلات و شغل والدین، ارتباط معنی داری داشت. والدین دارای سابقه ویزیت دندانپزشکی کودک در سال اخیر، به میزان معنی داری دارای آگاهی بیشتری درباره سن و محل رویش دندان مولر اول، روش های فیشور سیلانت و فلورایدتراپی بودند. نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر، میزان آگاهی والدین درباره رویش دندان های دائمی مولر اول پایین بوده و آگاهی درباره روش فیشور سیلانت پایین و فلورایدتراپی در حد متوسط است؛ بنابراین طراحی برنامه های آموزشی مناسب برای بهبود وضعیت آگاهی والدین درباره زمان و محل رویش این دندان ها، همچنین روش های پیشگیری از پوسیدگی توصیه می گردد.

Authors

مصطفی صوفیانی قدیم

Department of Pediatric Dentistry, Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences

سید علی اکبر کلانتر

Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences

آیدا مهدی پور

Department of Pediatric Dentistry, Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences

حمید آسایش

Department of Medical Emergency, Faculty of Paramedicine, Qom University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :