CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر ضدمیکروبی عصاره های متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا

عنوان مقاله: اثر ضدمیکروبی عصاره های متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-11-10_008
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی رستمی راد - Department of Medical Bacteriology, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
علی جوادی - Department of Medical Bacteriology, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
طیبه اکبری - Department of Medical Microbiology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
اعظم حیدرپور - Qom University of Medical Sciences
میترا جمالی - Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
رویا مهدوی - Department of Medical Immunology, Faculty of Paramedical Sciences, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
محمد خدادادمطلق - Department of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی است که توانایی ایجاد عفونت های فرصت طلب در بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی را دارد. شرایط و وضعیت بیمار، همچنین پاسخ سویه مولد عفونت نسبت به درمان می تواند در روند پیشرفت عفونت بسیار تاثیرگذار باشد؛ بدین شکل که روند عفونت زایی به سمت باکتریمی و سپسیس رفته و وضعیت دشواری ایجاد می کند. مقاومت روزافزون این باکتری باعث شده تا محققان در پی کشف ماده ای موثر در جهت سرکوب بیماری زایی این پاتوژن باشند. از زمان های دور تاکنون، از عصاره های گیاهی برای درمان عفونت های مختلف استفاده می شود. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره های متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید. روش بررسی در این مطالعه تجربی، اثر سه عصاره بومادران، مورد و سیر بر روی چهار سویه مختلف از سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد و تاثیر هرکدام از این عصاره ها به روش رقت در آگار مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: از میان سه عصاره مورد بررسی، عصاره سیر بیشترین اثر ضدمیکروبی را نشان داد. همچنین مشاهدات، حاکی از تفاوت در حساسیت سویه های مورد بررسی نسبت به عصاره های مختلف بود که براساس خاستگاه و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی، واکنش های متفاوتی نسبت به هریک از عصاره ها نشان دادند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، عصاره ها منابع طبیعی و ارزشمندی در جهت ساخت داروهای ضد میکروبی برعلیه سودوموناس ها و سایر باکتری های بیماری زای مقاوم می باشند.   

کلمات کلیدی:
Pseudomonas aeruginosa, Methanolic extract, Achillea, Myrtus, Garlic., سودوموناس آئروژنیوزا, عصاره متانولی, بومادران, مورد, سیر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1536284/