CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تجزیه و تحلیل مخاطره ذخیرهسازی کلر و مدلسازی پیامد رهایش کلر از سیلندرهای تحت فشار (مطالعه موردی : تصفیه خانه آب شماره ۲ کن )

عنوان مقاله: تجزیه و تحلیل مخاطره ذخیرهسازی کلر و مدلسازی پیامد رهایش کلر از سیلندرهای تحت فشار (مطالعه موردی : تصفیه خانه آب شماره ۲ کن )
شناسه ملی مقاله: OGPCONF08_096
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن کریمی - دانشجوی ارشد ایمنی، بهداشت و محیط زیست موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی انرژی، ساوه
فرشاد هاشم زاده - استاد گروه مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی انرژی، ساوه

خلاصه مقاله:
بهداشت همگانی به دسترس بودن آب سالم بستگی دارد. باکتری های بیماری زا ممکن است در منابع آبی وجود داشته باشند لذا گندزدایی آب آشامیدنی یک ضرورت است . در تصفیه آب آشامیدنی شهرها و صنایع بزرگ استفاده از گاز کلر به دلیل ویژگی های آن، متداولترین روش می باشد. کلر گازی است خطرناک و کار با آن نیازمند احتیاطهای لازم است . در این پژوهش ، مخاطرات ناشی از ذخیرهسازی ، انتقال و استفاده از گاز سمی کلر در سیلندرهای تحت فشار در تصفیه خانه آب شماره ۲ کن با استفاده از تکنیک HAZID در بستر نرم افزار PHA-Pro ۸.۵ مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت . که تعداد ۲ گره مطالعاتی ، ۴ مخاطره، ۶ رویداد، ۱۰ پیامد، ۱۰ لایه حفاظتی و ۱۸ لایه حفاظتی پیشنهادی شناسایی شدند. در این مطالعه تعداد ۱۰ ریسک شناسایی شد که در ارزیابی ریسک اولیه ۴۰ درصد در ناحیه ریسک متوسط و ۶۰ درصد در ناحیه ریسک بالا قرار دارند. که با اعمال لایه های حفاظتی ۳۰ درصد ریسک ها در ناحیه ریسک کم و ۷۰ درصد در ناحیه ریسک متوسط قرار گرفتند . سپس با استفاده از نرم افزار PHAST ۸.۲۲ ، انتشار گاز سمی کلر در دو سناریو رهایش ناگهانی (Catastrophic Rupture) و نشت بر حسب زمان (Time Varying Leak) مورد بررسی قرار گرفت نتایج حاصل از مدلسازی پیامد نشان می دهد که مساحت جغرافیایی تحت تاثیر گاز سمی کلر در فصل تابستان در هر دو سناریو مورد مطالعه ، به مراتب بیشتر از سایر فصول می باشد. همچنین مدلسازی رهایش در یک ساختمان ایزوله شده و با سناریو Trapped نشان می دهد ایزولاسیون کامل اتاق سیلندرها باعث خواهد گردید تا احتمال مرگ و میر در خارج از ساختمان نگهداری سیلندرها به صفر کاهش پیدا کند و اگر اتاق نگهداری سیلندرهاکاملا ایزوله نباشد در صورت بروز رویداد رهایش ، اثرات سمیت حاصل از رهایش گاز سمی کلر می تواند بر روی ساکنین محلی و کارکنان سازمان تاثیرگذار باشد.

کلمات کلیدی:
گاز کلر، تکنیک HAZID ، نرم افزارPHA-Pro ۸.۵ ، مدلسازی پیامد، نرم افزار PHAST ۸.۲۲

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1539319/