بررسی مقایسهای وابستگی به اینترنت و نقش آن در سلامت روان و رفتارهای روانی- اجتماعی دانشآموزان کاربر اینترنت (مورد کاوی: تهران و باکو)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 167

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-8-0_023

تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1401

Abstract:

استفاده افراطی و یا اعتیاد به اینترنت موجب اختلالات روانی و اجتماعی به ویژه در جوانان شده، این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه میزان وابستگی، شناخت رابطه بین اعتیاد به اینترنت و سلامت روان ومقایسه ویژگی های روانی اجتماعی دانش آموزان کاربر اینترنت انجام گرفت. این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش دانش آموزان ۱۴ تا۱۸ ساله باکو و تهران که با روش نمونه گیری خوشه ای، از میان دانش آموزان کاربر اینترنت تعداد ۲۵۰ نفر از باکو و۲۵۰ نفر از تهران انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ IAT و سلامت عمومی گلدبرگ GHQو تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی(میانگین، درصد، انحراف معیار) و استنباطی (همبستگی پیرسون) انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که، میانگین آزمون اعتیاد به اینترنت در تهران (۴۴/۴۱) و در باکو (۷۵/۴۸) بود. بین وابستگی به اینترنت و سلامت جسمانی(۲۸۰/. (r=، اضطراب (۳۰۶/. (r= افسردگی(۳۷۳/۰ (r= دانشآموزان کاربر اینترنت در تهران و باکو همبستگی مثبت ورابطه معنی داربود.اما با مولفه کارکرد اجتماعی رابطه ضعیف بود. همچنین نتایج مقایسه نشان داد با تفاوت اندک، اختلالات جسمانی، افسردگی و اضطراب دانش آموزان کاربر اینترنت باکو بیشتر از تهران است و کارکرد اجتماعی دانش آموزان تهران کمتر از دانش آموزان باکو است. این تفاوت کم است، در کل وضعیت سلامت عمومی دو گروه مشابه بود. میانگین وابستگی به اینترنت درکاربران باکو بیشتر از کاربران تهران است. رابطه معنی دار بین وابستگی به اینترنت و سلامت روان وجود داشت. هرچه وابستگی بیشتر باشد اختلالات چسمانی، اضطراب، افسردگی بیشتر است. با توجه به تشابهات فرهنگی و اجتماعی دو کشور ایران و آذربایجان، در مقایسه بین میزان برخورداری سلامت روان ورفتارهای روانی اجتماعی دانش آموزان کاربر اینترنت تفاوت معنی دار نشان داده نشد.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :