CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه چارچوبی برای مهندسی قابلیت اطمینان و تعالی نگهداشت (iREAM۳)، مبتنی بر اصول مدیریت دارایی

عنوان مقاله: ارائه چارچوبی برای مهندسی قابلیت اطمینان و تعالی نگهداشت (iREAM۳)، مبتنی بر اصول مدیریت دارایی
شناسه ملی مقاله: JR_SCMJ-23-73_003
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اکبر برزگر - کارشناسی ارشد دانشگاه رشت دانشکده مهندسی مکانیک، رشت، ایران
سعید رمضانی - استادیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران
حمید برزگر - دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه یزد وکارشناس ارشد مهندسی نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری و تعمیراتی مپنا در نیروگاه سرو، یزد، ایران

خلاصه مقاله:
الگوی تغییرات و تکامل نگهداشت در صنایع ایران متاثر از ویژگی های مدیریت دولتی و ساختار اقتصادی مبتنی بر نفت است. از طرف دیگر مکانیزم های تحریم و تورم سال ها است که رفتار صنایع ایرانی را نسبت به سایر کشورها متفاوت کرده است. امروزه با مطرح شدن موضوعاتی نوین مانند صنعت نسل ۴.۰ و توجه به تولید و طرح موضوعاتی همچون اقتصاد مقاومتی در کشور سعی شده است که صنعت بتواند در مسیری پیش بینی شده، مطلوب و منطقی تکامل یابد. ازاین رو باید مدل هایی در زمینه ی نگهداشت، توسعه یابد که توان پاسخ گویی در شرایط اقتصادی ایران را داشته باشد و قابل پیاده سازی باشد. در این مقاله ابتدا مروری بر مدل های تعالی نگهداشت با هدف دستیابی به روش طراحی نظام تعالی نگهداشت در صنایع ایرانی شد. البته هدف از این مقاله مقایسه این مدل ها نیست که در این مجال نمی گنجد. سپس با بررسی مواردی که باید در سازمان های ایرانی در تدوین سیستم نگهداشت مورد توجه قرار گیرد، به سیر پیدایش و ورود انواع سیستم های مرتبط با نگهداشت تجهیزات به داخل کشور پرداخته شد تا شناخت مفیدی از این سیستم ها فراهم شود. سپس چهارچوب پیشنهادی تعالی نگهداشت بر پایه ی مفاهیم مدیریت دارایی در صنایع ایرانی، با عنوان «آیریم۳»، ارائه شد که علاوه بر پوشش کامل بندهای استاندارد ایزو ۵۵۰۰۰، با مولفه ها و ویژگی های صنایع ایرانی هماهنگی دارد و طی سال های گذشته در تعدادی از سازمان ایرانی پیاده سازی، توسعه و به روزرسانی شده است. در ادامه، روش و مفاهیم و اصول ارزیابی سازمان و الزامات و مشخصات تهیه ی نقشه ی راه مناسب تعالی با توجه به ویژگی ها و مولفه های صنایع ایرانی معرفی گردید. در پایان ساختار کلی چارچوب پیشنهادی نمایش و نحوه ی پوشش بندهای استاندارد ایزو۵۵۰۰۰ از طریق آن، تشریح شد. با اجرای این چارچوب در سازمان ها و صنایع مختلف کشور، شاخص های کلیدی عملکرد نگهداشت و نیز نتیجه ی ممیزی نقشه ی راه سازمان بهبود چشمگیری داشت که کارایی چارچوب با توجه به شرایط بومی کشور را اثبات می کند.

کلمات کلیدی:
تعالی مدیریت نگهداشت, مدیریت دارایی مبتنی بر ایزو ۵۵۰۰۰, مهندسی قابلیت اطمینان, مدیریت چرخه ی عمر, چارچوب آیریم۳ (iREAM۳)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1541546/