تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان بر استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا تیفی
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 312
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-4_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: با پیدایش مقاومت های روزافزون میکروب ها به آنتی بیوتیک های سنتزی، تحقیقات لازم جهت جایگزینی داروهای شیمیایی توسط گیاهان دارویی سنتی صورت گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین اثر مهارکنندگی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان روی تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی انجام گرفت.
روش بررسی: اثر ضدمیکروبی عصاره با چهار روش: کشت آمیخته، انتشار در دیسک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) تعیین گردید. آنالیز و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون Duncan و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح اطمینان ۰۵/۰ p≤انجام شد.
یافته ها: در این مطالعه، عصاره های آبی و اتانولی میوه سپستان ((Cordiamyxa L. بر روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس موثر بود. بالاترین مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی در مورد عصاره آبی به ترتیب ۶۴ و ۲۵۶ میلی گرم بر میلی لیتر و در مورد عصاره اتانولی به ترتیب ۳۲ و ۲۵۶ میلی گرم بر میلی لیتر برای سویه سالمونلا تیفی به دست آمد، لذا این باکتری به عنوان مقاوم ترین سویه نسبت به عصاره های آبی و اتانولی میوه سپستان شناخته شد.
نتیجه گیری: در این پژوهش تنها از یک روش استخراج عصاره برای بررسی اثر ضدمیکروبی استفاده شد. بنابراین، کاربرد سایر روش های عصاره گیری و مطالعه اثر ضدمیکروبی سایر اندام های گیاه برای کسب نتایج دقیق تر ضروری به نظر می رسد.
Keywords:
Cordiamyxa L. , Anti-Bacterial Agents , Microbial Sensitivity Tests , Staphylococcus aureus , سپستان , عوامل ضدباکتریایی , تست های حساسیت میکروبی , استافیلوکوکوس اورئوس.
Authors
مطهره پیرنیا
Ferdowsi University of Mashhad
محمدرضا عدالتیان دوم
Ferdowsi University of Mashhad
فریده طباطبایی یزدی
Ferdowsi University of Mashhad
فخری شهیدی
Ferdowsi University of Mashhad
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :