CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی خطر ناشی از مواجهه با جراحات ناشی از اشیای تیز به روش \"تحلیل حالات و اثرات خطا در بین کارکنان ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی در یکی از بیمارستان های بزرگ تهران، تابستان ۱۳۹۰\"

عنوان مقاله: ارزیابی خطر ناشی از مواجهه با جراحات ناشی از اشیای تیز به روش \"تحلیل حالات و اثرات خطا در بین کارکنان ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی در یکی از بیمارستان های بزرگ تهران، تابستان ۱۳۹۰\"
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-8-6_011
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

رسول یاراحمدی - Iran University of Medical Sciences
مهدی علی گل - Tehran University of Medical Sciences
میثم عیوض لو - Tehran University of Medical Sciences
شهناز باکند - Iran University of Medical Sciences

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: کارکنان خدمات بهداشتی درمانی شاغلینی هستند که همواره در معرض خطرات ناشی از اشیای تیز و در نتیجه ابتلا به بیماری هایی مانند هپاتیت و ایدز قرار دارند. این پژوهش با هدف شناسایی و ارزیابی خطرات جراحات ناشی از سوزن و اشیایتیز در بین کارکنان یکی از بیمارستان های شهر تهران انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه روش آنالیز خطر "تحلیل حالات و اثرات خطا در بین کارکنان خدمات بهداشتی درمانی یا "HFMEA انتخاب و پس از برگزاری جلساتی با کارشناسان مرتبط و به کمک چک لیست تهیه شده در این زمینه، فرآیندهای پرخطر مرتبط با جراحات ناشی از سوزن و اشیای تیز شناسایی و در نهایت، آنالیز خطر انجام گرفت. یافته ها: علل بالقوه ایجاد آسیب ها به طور عمده شامل درپوش گذاری مجدد، کشیدن دست توسط بیمار، کمبود کارکنان و سرخوردن بود. برای بسیاری از موارد، اقدام کنترلی موجود نبود. امتیازهای ریسک بالابه دلیل مهارت ناکافی فرد تزریق کننده، کشیدن دست بیمار و بارکاری بالا شناسایی شد. همچنین نزدیک به ۵۳% موارد بررسی شده، عدد ریسک بالای ۸ را دریافت کردند.نتیجه گیری: در این مطالعه،بخش عمده ای از علل بالقوه ایجادکننده خطر، اعداد ریسک بالایی را به خود اختصاص دادند که علت آن عدم وجود سیستم یا برنامه ای مشخص برای کنترل این خطر می باشد، لذا بایستی هریک از این علل با توجه به پیشنهاد ارائه شده از طرف تیم ارزیابی ریسک توسط مدیریت بیمارستان، ملاحظه و کنترل شود. به طورکلی روش HFMEAیک تکنیک آنالیز خطر مناسب برای بررسی خطرات مرتبط با جراحات ناشی از اشیای تیز و پیش بینی اقدامات موثر برای کاهش آن می باشد.

کلمات کلیدی:
Risk Assessment, Needlestick Injuries, Health Personnel., ارزیابی ریسک؛ جراحات ناشی از اشیاء تیز؛کارکنان خدمات بهداشتی درمانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1543181/