CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت دموگرافیک و بالینی مبتلایان به کیست هیداتیک مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم طییک دوره دوازده ساله(۱۳۹۲-۱۳۸۱)

عنوان مقاله: بررسی وضعیت دموگرافیک و بالینی مبتلایان به کیست هیداتیک مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم طییک دوره دوازده ساله(۱۳۹۲-۱۳۸۱)
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-8-5_009
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه رضایی - Jahrom University of Medical Sciences
عابدین ثقفی پور - Qom University of Medical Sciences
نازنین ضیاءشیخ الاسلامی - Qom University of Medical Sciences
محرم کرمی جوشین - Qom University of Medical Sciences

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: کیست هیداتیک از جمله بیماری های انگلی قابل انتقال بین انسان و دام در ایران و جهان است و سالانه درصد قابل توجهی از تخت های بیمارستانی را به خود اختصاص می دهد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک کیست هیداتیک در بیمارستان هایوابسته به دانشگاه علوم پزشکیقم طییک دوره دوازده ساله انجامشد. روشبررسی:در این مطالعه متکی بر داده های موجود (Routine Data Base Study)،پرونده پزشکی تمام مبتلایان به کیست هیداتیک که در بیمارستان هایوابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم مورد عمل جراحی قرار گرفته بودند، دریک دوره دوازده ساله (۱۳۹۲-۱۳۸۱) انتخاب و اطلاعات دموگرافیک و بالینی از پروندهآنان استخراج شد. داده ها با استفاده از آزمون کای مربع تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها:تعداد بیماران در طی این دوره، ۸۲ نفر بود.میانگین سنی بیماران ۲۰/۱۷±۸۰/۳۸ سال (کمترین ۸ و بیشترین ۶۹ سال) تعیین شد.۳/۵۷% بیماران زن و ۷/۴۲%مرد بودند. بیشترین درصد کیست هیداتیک در مردان، در گروه سنی۴۰-۳۱ سال (۱۵/۳۷%) و در زنان، در گروه سنی ۳۰-۲۱ سال (۵۳/۲۵%) مشاهده گردید. فراوانی بیماری در زنان خانه دار بیش از سایر گروه های شغلی بود(۳/۵۱%). اکثر بیماران(۹۰%)در شهر سکونت داشتند. آلودگی کبد در۳/۷۴% بیماران مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیشترین فراوانی بیماری در گروه سنیفعال از نظر اقتصادی گزارش شده است و زنان خانه دار بیش از سایر مشاغل در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، لذا اجرای برنامه هایآموزشی برای پیشگیریو کنترل بیماریجهت گروه های هدف، ضروری به نظر می رسد.

کلمات کلیدی:
Echinococcosis, Epidemiology, Qom, Iran, اکینوکوکوزیس؛اپیدمیولوژی؛قم, ایران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1543222/