CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

فراوانی علائم ثبت شده در منابع هومیوپاتی در بیماران مراجعه کننده به مراکز سرپایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، سال ۱۳۸۷

عنوان مقاله: فراوانی علائم ثبت شده در منابع هومیوپاتی در بیماران مراجعه کننده به مراکز سرپایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، سال ۱۳۸۷
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-5-2_003
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید احمد محمودیان - Isfahan University of Medical Sciences
مریم یاوری - Golpayegan Health Network

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: طبق مطالعات انجام شده، ۵۰-۲۵% افرادی که به پزشکان عمومی مراجعه می کنند، دارای علائمی هستند که از لحاظ ارگانیک قابل توضیح نمی باشد، و اغلب پزشکان عمومی در اداره این بیماران با مشکل رو به رو می شوند. هومیوپاتی، یکی از روش های طب جایگزین است که در آن با توجه به این علائم، با انتخاب دارو سعی در درمان آن می شود. در این مطالعه به منظور توصیف وضعیت موجود، فراوانی تعدادی از این علائم در افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۸۷ بر روی مراجعه کنندگان به تعدادی از درمانگاه های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفت. پس از تهیه چک لیست از منابع هومیوپاتی با نظر کارشناسی، ۲۴۰ نفر به روش نمونه گیری آسان انتخاب و چک لیست مربوطه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شد. یافته ها : در این مطالعه، ۴/۶۵% افراد زن و ۶/۳۴% آنها مرد بودند. ۴/۷۵% از افراد در گروه سنی بین ۴۰-۲۰ سال قرار داشتند. ۷/۱% از افراد بدون علامت، ۳/۳۱%؛ ۵-۱ علامت، ۸/۴۰%؛ ۱۰-۶ علامت داشتند. فراوانی علائم در زنان بیشتر از مردان گزارش شد (۰۰۱/۰p<). ۱/۸۷ % علائم متفرقه، ۳/۸۱% علائم ذهنی، ۴/۸۰% علائم گوارشی و ۱/۷۲% علائم مربوط به خواب بود. شایع ترین علامت در دسته ذهنی؛ هجوم افکار مزاحم، در دسته گوارشی؛ آبریزش دهان هنگام خواب، در دسته خواب؛ بیدار شدن مکرر در طول خواب و در دسته متفرقه؛ احساس تنگی نفس با بستن یقه لباس گزارش شد. در مجموع، ۹۷/۱۰% از افراد با این علائم به پزشک مراجعه کرده بودند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی دارای علائمی هستند که با روش های طبی رایج قابل توجیه نیست و با وجود زیادی آنها تعداد کمی به پزشک مراجعه می کنند. از نظر هومیوپاتی این علائم نشانه شروع اختلالات درونی است و می توان آن اختلال را درمان نمود. علاوه بر ضرورت تحقیق بیشتر درباره این علائم، لازم است مردم درباره اهمیت آنها آموزش ببینند. همچنین پزشکان باید از روش درمانی مناسب در درمان این بیماران استفاده کنند.

کلمات کلیدی:
Homeopathy, Medically Unexplained Symptoms (MUS), Diagnosis, Isfahan, Iran, هومیوپاتی؛ علائم طبی غیرقابل توجیه؛ تشخیص؛ اصفهان, ایران.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1543318/