عوامل موثر بر پاسخ های فیزیولوژیک نوزادان نارس به آوای قرآن کریم
عنوان مقاله: عوامل موثر بر پاسخ های فیزیولوژیک نوزادان نارس به آوای قرآن کریم
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-5-3_004
منتشر شده در در سال 1390
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-5-3_004
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:
نرگس اسکندری - Islamic Azad University, Khalkhal Branch
مریم کشاورز - Tehran University of Medical Sciences
فرشته جهدی - Tehran University of Medical Sciences
خلاصه مقاله:
نرگس اسکندری - Islamic Azad University, Khalkhal Branch
مریم کشاورز - Tehran University of Medical Sciences
فرشته جهدی - Tehran University of Medical Sciences
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت استفاده از صوت به عنوان یکی از روش های حمایتی در نوزادان نارس و محدودیت بررسی های انجام شده در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پاسخ فیزیولوژیک نوزادان نارس به آوای قرآن کریم صورت گرفت.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی برای ۶۰ نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه، آیات ۲۳-۷ سوره یوسف با صدای استاد شحات محمد انور به مدت ۲۰ دقیقه با بلندی صدای ۶۰-۵۰ دسی بل با استفاده از گوشی پخش گردید، سپس نوزادان از نظر ۳ متغیر وابسته (تعداد ضربان قلب، تنفس و درصد اشباع اکسیژن شریانی) بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس با تکرار و رگرسیون خطی صورت گرفت.
یافته ها: براساس آزمون آنالیز واریانس با تکرار در گروه آوای قرآن کریم در طول مداخله و ۱۰ دقیقه بعد از پایان آن، درصد اشباع اکسیژن روند افزایشی و تعداد ضربان قلب و تنفس روند کاهشی داشت (۰۰۰۱/۰>p). هیچ یک از عوامل زمینه ای مورد بررسی، بر اشباع اکسیژن شریانی تاثیر معنی داری نداشت. با افزایش سن جنینی (۰۱۵/۰=p، ۳۱/۰-=β)، وزن نوزاد در بدو تولد (۰۲۵/۰=p، ۲۸/۰-=β) و حین مداخله (۰۱۸/۰=p، ۳۰/۰-=β)؛ تعداد تنفس نوزادان در دقیقه ۳۰ (۱۰ دقیقه پس از پایان مداخله) کاهش آماری معنی داری یافت. تعداد تنفس و ضربان قلب در پایان مداخله و تعداد تنفس ۱۰ دقیقه پس از اتمام مداخله در نوزادان پسر نسبت به نوزادان دختر کمتر بود (۰۱/۰p=، ۰۴/۰p=، ۰۱/۰p=). عواملی مانند سن تقویمی نوزاد، نمره آپگار و نوع زایمان بر پاسخ نوزادان به آوای قرآن کریم تاثیرآماری معنی داری نداشت.
نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر تاثیر مداوم و پایدار آوای قرآن کریم بر درصد اشباع اکسیژن، تعداد تنفس و ضربان قلب نوزادان نارس می باشد که با در نظر گرفتن عواملی از جمله سن جنینی و وزن نوزاد، دست یافتن به بیشترین تاثیر حاصل از مداخله با این آوای عرفانی امکان پذیر است.
کلمات کلیدی: Holly Quran Recitation, Adaptation, Physiological, Infant, Premature, Music Therapy, آوای قرآن کریم؛ سازگاری روانی؛ نوزاد نارس؛ موسیقی درمانی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1543481/