جای خالی برنامه های کاربردی سلامت همراه برای مراقبت های بارداری در دوران کرونا

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 123

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-17-6_008

تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1401

Abstract:

برنامه های کاربردی سلامت همراه در زمینه بارداری و زایمان، طی سال هایاخیر به طور گسترده ای در دسترس کاربران قرار گرفته است. در بحران کنونیکه به دلیل کروناویروس در جهان محدودیت هایی اعمال شده است و زنان بارداربه ناچار و یا از ترس ابتلا به بیماری، ملاقات های خود را با کادر درمان محدودکرده اند، برنامه های کاربردی باکیفیت و معتبر، میتواند به آنان کمک کند تا اینمسیر پر فراز و نشیب را آسانتر طی نمایند. علاوه بر مراقبت های معمول دورانبارداری، مشکلات خاصی همچون دیابت حاملگی، پره اکلامپسی و پرفشاریخون نیز ممکن است وجود داشته باشد که نیازمند مراقبت های ویژه وحمایت های اطلاعاتی مناسب می باشد. در این شرایط، وجود برنامه های کاربردیسلامت همراه که بتواند به زنان باردار جهت خودمراقبتی از جنبه های مختلف دردوره بارداری کمک کند، به شدت احساس میشود. برنامه هایی که با نظارتپزشک از راه دور مراقبت ها و پایش های لازم را به نحوی پشتیبانی کنند کهنتایج سلامت زنان باردار به دلیل عدم امکان یا خطرآفرین بودن ملاقات هایحضوری دچار مخاطرات جبران ناپذیر نگردد. در کشورهایی که چنین برنامه هاییتوسعه بیشتری داشته است، تاثیرات مثبتی از برنامه های کاربردی سلامت همراهدر خودمراقبتی دوران بارداری مشاهده شده است. با این وجود، در کشور مابرنامه های کاربردی سلامت همراه در زمینه مراقبت بارداری که با مشارکتمتخصصان زنان و زایمان ایجاد شده باشد و از کیفیت و اعتبار لازم برخوردارباشد، بسیار اندک است. این در حالی است که افزایش دسترسی به اینترنت، نفوذبالای تلفن های همراه هوشمند در جامعه و همچنین، شیوع کرونا، شرایطدسترسی و استفاده از صدها برنامه کاربردی فاقد کیفیت و اعتبار را بیش از پیشفراهم کرده است و این می تواند زنگ خطری برای متولیان و سیاستگذارانحوزه سلامت باشد.

Authors

محبوبه شیروانیان دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکیاصفهان، اصفهان، ایران

رسول نوری

استادیار، مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران