تولید اطلاعات ساختار یافته برای GIS بر اساس روابط توپولوژیک عارضه راه با استفاده از تلفیق مستقیم سیستمهای فتوگرامتری و CAD

Publish place: Geomatics 1386
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,532

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEO86_166

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1385

Abstract:

اطلاعات مکانی حاصل از روشهای فتوگرامتری از مهمترین منابع تهیه داده های مکانی بر ای ورود به GIS می باشند . روش مرسوم تولید این داده ها که شامل آماده سازی آنها برای ورود به GIS ، پس از تهیه در قالب نقشه های رقومی می باشد، بسیار وقت گیـر و هزینـه بـر است و از آنجایی که عملیات ویرایش داده های مکانی معمولاً بدون استفاده از مدل فتوگرامتری انجـام مـی گیـرد، سـبب کـاهش قابلیـت اعتماد پذیری داده ها می گردد (Off-line approach) . محیطهای CAD به عنوان محیط رقومی سازی خارجی اغلب سیستمهای فتوگرامتری ، به دلیل دارا بودن توابع قدرتمند ویرایشی و نیز سهولت و گسترش استفاده از آنها، روند تولید اطلاعات ساختاریافته برای GIS را تسهیل می بخشند . همچنین با توجه به قابلیتهایی که سیستمهای شئ گرا در مدلسازی و کنترل روابط منطقی و توپولوژیکی میان عوارض دارا هست ند، روش پیشنهادی ایـن مقالـه بـرای بهبـود روند کنونی آماده سازی داده ها برای GIS ، تلفیق آنی سیستمهای فتوگرامتری و CAD به کمک یک سیستم رابط شئ گراست به طـوری کـه این سیستم توانایی ساختاردهی به داده های مکانی ، بر اساس روابط منطقی بین عوارض، همزمان بـا عملیـات رقـومی سـازی عـوارض را داشته باشد . بر این اساس سیستم 1 OCBPS2 با تلفیـق سیـستم فتـوگرامتری Photomod و سیـستم Microstation CAD بـا اسـتف اده از یـک سیستم رابط شئ گرا با هدف ساختاردهی به داده های مکانی مربوط به عارضه راه طراحی و پیاده سازی شد . تست موفقیت آمیز سیستم فوق که امکان دریافت اطلاعات توصیفی در راستای برقراری بهتر روابط منطقی میان عوارض را نیز داراسـت ، بیـانگر ایـن مطلـب اسـت کـه استفاده از روابط منطقی بین عوارض، روشی مناسب جهت حذف اتوماتیک بخش عمده ای از خطاهای ایجاد شده در داده هـای مکـانی و ساختاردهی آنی به آنها برای ورود به GIS می باشد . (On-line approach) بدین ترتیب ضمن کاهش هزینه و زمان تولید داده هـای مکانی و حفظ قابلیت اعتمادپذیری آنها ، امکان استفاده از اطلاعات توصیفی در راستای برقراری بهتر توافق منطقی بین عـوارض و ایجـاد ساختار مناسب برای داده های مکانی میسر می شود .

Authors

شیرین ملیحی

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوس

حمید عبادی

استادیاردانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین

فرشید فرنوداحمدی

دانشجوی دکترای فتوگرامتری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عبادی، ح.، فرنود، ف.، ورشوساز، م.، ولدان زوج، م.، " ...
  • میه، ب.، "ساخت نرم‌افزار شئ‌گرا"، ت. روحانی رانکوهی، م، امیری، ...
  • Ebadi, H., Farnood, F., Varshosaz, M., 2005, "On-Line Integration of ...
  • Shi, W., Fisher, P.F., and Goodchild, M.F., 2002, "Spatial Data ...
  • Tangelder, j., Ermes, P., Vosselman, G., Van den Heuvel, F., ...
  • http: //www. woolpert _ c om/asp/artic les/Obj ec tOrientedGIS 101.asp ...
  • نمایش کامل مراجع