تحلیل عملکردی میزان رضایت مسافرین از فضاها و عناصر معماری درایستگاههای قطار شهری تهران (مطالعه موردی- ایستگاه گلشهر کرج)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,247

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TTC11_142

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1391

Abstract:

سیستم حمل و نقل عمومی و بخصوص قطارشهری، در دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است، بطوری که با افزایش نیاز به حمل و نقل در مقیاس کلان، زمینهء تحقیقات فراوانی را بوجود آورده، که با شناخت مسائل ومشکلات مسافرین و میزان رضایت آنان، بهره وری این سیستم را ارتقا خواهد داد. این مقاله با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با هدف کلی سنجش میزان رضایت شهروندان از عملکرد ایستگاه قطار شهری گلشهر درکرج تنظیم گردید. جامعه آماری این پژوهش کلیهء شهروندانی بوده اند که برای مسافرت های درون شهری خود به این ایستگاه مراجعه کرده که از میان آنان تعداد 384 نمونه را با استفاده از فرمول کوکران و به روشتصادفی ساده انتخاب و با بکارگیری ابزار پرسشنامه مورد پرسشگری مستقیم قرار گرفته اند. اطلاعات جمع آوری شده در قالب نرم افزارSPSS و آزمون های آماری Correlate و Chi-Square مورد آزمون قرار گرفته اند. نتایج حاصل از آزمون X2 نشان داده که رضایت شهروندان از عمکلرد پلان و عناصر معماری این ایستگاه با ضریب 380.453 X2= درجه آزادی 4 در سطح 1 درصد معنا دار بوده است، بطوریکه 77.7 % از پاسخگویان میزان رضایت خود را در حد متوسط تا کم ارزیابی کرده اند. همچنین بین میزان رضایت از عملکرد پلان و عناصر معماری این ایستگاه با متغیرهایی همچون اطلاع رسانی زمان حرکت، سرعت قطار شهری، زمان حرکت قطارها، جانمایی مناسب غرفه های فروش، بهداشت و نظافت داخلی ایستگاه، فضا سازی، مکان احداث ایستگاه، گرافیک محیطی، شکل ورودی ایستگاه، نمای بیرونی ایستگاه، به ترتیب، رابطهء معناداری در سطح 0.01 مشاهده شده است

Authors

عباس علیپور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مجتبی نیک سخن

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری، موسسه آموزش عالی صنعتی مازندران (ب

امیر متقی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری

محمدعلی راستی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :