پیاده سازی الگوریم تحلیل سلسله مراتبی در محیط GIS جهت مکان گزینی بهینه فضاهای عمومی شهری ( نمونه مورد مطالعه : فضاهای ورزشی منطقه شش شهر تهران )

Publish place: Geomatics 1386
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,118

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEO86_174

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1385

Abstract:

کاربری زمین شهری از دو منظر اصلی قابل بررسی است . اولا از مفاهیم پایه واصلی شهرسازی است که در حقیقت شالوده شکل گیری این علم را بنیان می نهد بنابراین لازم است به گونه ای دقیق و موشکافانه شناخته شود . ثانیا از ابزارهای مهم برای دستیابی به اهداف کلان اجتماعی ، اقتصادی وکالبدی است کـه نـه تنهـا اثراتـی بسیار بر سرمایه گذاری وتصمیمات عمومی وخصوصی می گـذ ارد، بلکـه نقـشی مهـم در میـزان رشـد شـهری وکیفیت محیط کالبدی دارد . در این میان فضاهای ورزشی به اشکال مختلف به عنوان مهمترین فـضاهای شـهری مطرح می گردند چرا که به عنوان عناصر اصلی توزیعی مراکز محله ، ناحیه ومنطقه محسوب می شوند . به گفتـه برتراند راسل » آخرین دستاورد تمدن توانایی انسان در پر کردن هوشمندانه ایام فراغت است )«. کلی، ).1374 ایـن عمل هوشمندانه به دست یک مدیر ناهشیار انجام نمی پذیرد، بلکه از بطـن مـدیریتی کـه آگاهانـه حیـات مـدنی انسان ها را ارج می نهد و برای آن برنامه ریزی می کند، برمی خیزد ( سعیدنیا، 1379 ؛ ).16 بنابراین فضاهای ورزشـی به عنوان یکی از کاربری های اصلی اوقات فراغت نیز باید از این هوشیاری در مدیریت برخوردار باشد . امروزه با توجه به پیچیدگی های مسایل شهری به خصوص در کلان شهری چون تهران روش های سنتی حل مـسئله دیگـر جواب گوی نیازهای رو به رشد شهر نمی باشد . از ای ن رو روش های جدیـد مکـان یـابی بـر اسـاس سیـستم هـای اطلاعات مکانی و نرم افزارهای کامپیوتری که توانایی نگهداری، روی هم گذاری و تحلیـل داده هـای بـسیار زیـاد چنین شهرهایی را دارند، تنها راه پیش روی یک مدیر هوشمند می باشد . در این پژوهش سعی شده بـا توجـه بـه نیاز ها و مسای ل موجود امروز شهر تهران نقش سامانه اطلاعات مکانی در مدیریت و برنامه ریزی شهری از طریـق برنامه ریزی فضاهای ورزشی در شهر مورد بررسی قرار گیرد .

Keywords:

تحلیل سلسله مراتبی (AHP) , توابع تحلیلی , سیـستم اطلاعـات جغرافیایی ( GIS ) , کاربری ورزشی , مدل , مکانیابی , منطق تحلیل سلسله مراتبی معکوس (IHWP) , منطق بـول ین (Boolean Logic ) منطقه شش شهرداری تهران

Authors

کیومرث حبیبی

عضو هیئت علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه کردستان

سعید نظری عدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - حبیبی، کیومرث؛ کوهساری، محمد جواد؛ " تلفیق مدل AHP ...
  • - حبیبی، کیومرث؛ " توسعه کالبدی، حفاظت، بهسازی ونوسازی بافتهای ...
  • - زبردست، اسفندیار؛ "کاربرد فرآیند تحلیل سلسله مراتبی در برنامه ...
  • - سعید نیا، احمد؛ " کتاب سبز شهرداری، جلد دهم، ...
  • - قدسی پور، حسن؛ " فرایند تحلیلی سلسله مراتبی، " ...
  • - کلی، جان ار؛ " جامعه‌شناسی فراغت" ترجمه مهندسین مشاور ...
  • - نظری عدلی، سعید؛ "تحلیل عملکردی و مکان گزینی پارک ...
  • _ Neiln Eldin and K. A.Eldrandaly, A computer-aided system for ...
  • نمایش کامل مراجع