CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیشنهاد محل های مناسب مراکز دو منظوره مدیریت بحران و ایمنی و امداد شهری در منطقه متراکم شهری شیراز با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی و GIS (مطالعه موردی منطقه ۸ شهرداری شیراز)

عنوان مقاله: پیشنهاد محل های مناسب مراکز دو منظوره مدیریت بحران و ایمنی و امداد شهری در منطقه متراکم شهری شیراز با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی و GIS (مطالعه موردی منطقه ۸ شهرداری شیراز)
شناسه ملی مقاله: DMHSE07_066
منتشر شده در هفتمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهروز بهنام - گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران
رضا ایمانی - گروه H.S.E. ، موسسه آموزشی مهرالبرز تهران ،

خلاصه مقاله:
ایران جزو ده کشور بلاخیز و ششمین کشور زلزله خیز دنیاست که زلزله مسبب بیشترین تلفات انسانی در آن است و کمربند زلزله ۹۰ درصد از خاک کشورمان را در بر گرفته است . در این میان شهر شیراز بخشی از منطقه لرزهخیز چین خورده زاگرس است که استعداد لرزه خیزی بالایی دارد و در ۹۰۰سال اخیر نیز بخش بزرگی از شهز شیراز حدود ۵ بار به شدت آسیب دیده است .در این پژوهش ، ابتدا با نظرسنجی و تکمیل پرسشنامه از کارشناسان حوزه ایمنی و بحران، تمامی اولویت ها و معیارهای مورد نظر منطقه را مشخص کردیم . سپس با استفاده از پرسشنامه دوم، به مقایسه زوجی معیارهای نهایی پرداخته و به روش AHP ، وزن هر کدام از زیر معیارها را تعیین کردیم . سپس با پیادهسازی نقشه موقعیت هر کدام از معیارها در نرمافزار ArcGIS و وزندهی به آنها ، مکانهای نهایی را به دست آوردیم که یکی در فاصله خیابانهای تختی و کشاورز شیراز، حدفاصل کوچه ۱۲تختی و ۱۶ کشاورز و دیگری بین بازار زرگرها و باغ ایلخانی و خیابان لطفعلی خان زند و محله سنگ سیاه در خیابان ۹دی شیراز قرار گرفتند. در پایان نیز برای جلوگیری از تغییر کاربری این پایگاهها به مرور زمان و آماده به کار بودن آنها، پیشنهاد شد، طراحی و جانمایی این پایگاهها به صورتی انجام شود تا علاوه بر اینکه به منظور پایگاههای امداد و نجات قبل و بعد از وقوع بحران طبیعی از جمله سیل و زلزله به کار گرفته شوند با تجهیزات مناسب این منطقه ، به خدمات رسانی حوادث غیرطبیعی شهری از جمله آتش سوزی و اورژانس شهری و . . . نیز بپردازند.

کلمات کلیدی:
بافت فرسوده؛ امداد ونجات؛ زلزله ؛ مکانیابی ؛ روش تحلیل سلسله مراتبی AHP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1551509/