بررسی ویژگیهای گوهرشناسی، سنتز و بدلهای توپاز

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,605

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EGM01_073

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1385

Abstract:

توپاز، یک فلوئوسیلیکات آلومینیم میباشد که فلوئورین و هیدروکسیل امکان جایگزینی با هم را دارا میباشند. سیستم تبلور توپاز ارتورومبیک و به حالت منشوری است که به وجوه مختلف در انتهای آن ختم میشود. اغلب توپازها بیرنگاند و در مرتبه بعدی فراوانی، انواع آبیرنگ قرار دارند. بلورهای توپاز درون حفراتی در سنگهای آذرین اسیدی به وجود می آیند. احتمالاً این کانی توسط اثر گازهای داغ فلوئوردار و بعد از انجماد ماگما تشکیل می شود. همچنین معمولاً توپاز در مناطق دگرگونی مجاورتی و دایکهای پگماتیتی به وجود می آید. آهسته گرم و آهسته سرد کردن توپاز، از شکاف برداشتن وتیره شدن بلور در هنگام فرایند تغییر رنگ جلوگیری میکند. در ایران قدیم، توپاز چندان شناخته شده، نبوده است و آن را شاید بدل دیگر جواهرات میدانستهاند. سنتز مصنوعی توپاز تنها برای تحقیقات آکادمیک صورت گرفته است. از کانی های مشابه توپاز میتوان به کرندوم، تورمالین، آپاتیت، بریل و زیرکن اشاره کرد. برای تراش توپاز بیشتر از تراش مرکب استفاده می شود. تراشهای بیضوی و یا قطرهای شکل، تراش امرالدی، برلیانی، کابوشن ومنشوری نیز در توپاز کاربرد دارند.

Authors

حسین زمانی

گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

فرهاد آلیانی

گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

سیدفخرالدین اطهری

گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - زاوش، م.، 1375، کانیشناسی در ایران قدیم، انتشارات پژوهشگاه ...
  • -Webster, R., 1983, Gems, their sOurces, descriptions and identification, (4th ...
  • -Keller, P.C., 1990, Gemstones and their origins, Van Nostrand Reinhold, ...
  • نمایش کامل مراجع