بازیاب دینامیکی ولتاژ بر پایه الگوریتم کنترلی شار- بار الکتریکی جهت محدودسازی جریان خطا و بهبود قابلیت FRT در مزارع بادی مبتنی بر DFIG

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 965

This Paper With 9 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IWEC08_002

تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1401

Abstract:

اتصال سیستم های تبدیل انرژی بادی به شبکه، یکی از مسائل مهم در ریزشبکه های متصل به شبکه محسوب می شود. علت این امر ماهیت تصادفی باد، مسائل کیفیت توان متعدد ناشی ازکلیدزنی خازن ها، پدیده تشدید و غیره است. قطع و وصل مکرر ژنراتورهای القایی از دو سو تغذیه (DFIG) به علت وقوع خطا می تواند به شدت پایداری شبکه را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه بسیاری از سیستم های تبدیل انرژی بادی از ژنراتورهای DFIGاستفاده می نمایند. به علت حساسیت این ژنراتورها نسبت به خطاهای اتصال کوتاه، بایستی تجهیزات محدود کننده جریان خطا به منظور تحقق نیازمندی های مدیریت شبکه توزیع نصب گردد. بنابراین، در این مقاله، به منظور محدود سازی جریان خطا (FCL) و بهبود قابلیت تحمل خطای (FRT) توربین بادی مبتنی بر DFIG و نیز پایداری شبکه، از یک بازیاب دینامیکی ولتاژ (DVR) استفاده می گردد. استراتژی کنترلی به کاررفته برای کنترل DVR جهت محدودکنندگی جریان اتصال کوتاه شبکه الگوریتم کنترلی شار- بار الکتریکی با شار مرجع ثابت می باشد. در این روش، DVR به صورت یک امپدانس مجازی سری با فیدر توزیع برای محدودسازی جریان خطا و بازیابی ولتاژ DFIG کنترل می گردد. DVR پیشنهادی قادر است تحت شرایط خطاهای اتصال کوتاه متقارن و نامتقارن ایجاد شده در سمت شبکه، دامنه جریان خطا را تا مقدار نامی آن محدود کرده و دامنه ولتاژ پایانه های DFIG را بدون تغییر در مقدار نامی آن حفظ نموده و مانع از قطع توربین بادی از شبکه توزیع گردد. شبیه سازی های لازم در محیط نرم افزار MATLAB/SIMULINK انجام شده است.

Keywords:

ژنراتور القایی از دو سو تغذیه (DFIG) , بازیاب دینامیکی ولتاژ (DVR) , محدود کننده جریان خطا (FCL) , قابلیت تحمل خطا (FRT).

Authors

احسان اکبری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران

عبدالرضا شیخ الاسلامی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ، بابل، ایران