CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رضایتمندی دانشجویان مقطع کارشناسی مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ارزشیابی بالینی به روش دفترچه ثبت مهارت های بالینی (LOGBOOK)

عنوان مقاله: رضایتمندی دانشجویان مقطع کارشناسی مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ارزشیابی بالینی به روش دفترچه ثبت مهارت های بالینی (LOGBOOK)
شناسه ملی مقاله: JR_EDCBM-11-1_004
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرضیه اسدی لاری - Gerash University of Medical Sciences, Gerash, Iran
زینب مشفقی - Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
فردوس محمد علیان - Department of Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
سیده مرضیه شهپری - Department of Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: نظام ارزشیابی از روش هایی که به ارزشیابی صرف دانش می پرداختند، به روش های ارزشیابی توانایی و شایستگی تغییر یافته است. روش ارزشیابی بالینی دفترچه ثبت مهارت های بالینی یا مهارت نامه (Logbook) یکی از روش های رایج ارزشیابی مهارت های بالینی دانشجویان است که در سال های اخیر جهت ارزشیابی بالینی دانشجویان مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایتمندی دانشجویان مامایی از این روش انجام گرفته است. روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفت، ۹۴ نفر از دانشجویان مامایی که کارآموزی بهداشت مادر و کودک (MCH) و بارداری و زایمان (OB) را می گذراندند، مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه «سنجش رضایتمندی» جمع آوری شد که این پرسشنامه شامل ۹ حیطه در قالب مقیاس لیکرت بود. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۸.۰ و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مثل آزمون تحلیل واریانس (ANOVA)،T مستقل و ... تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین رضایتمندی دانشجویان مامایی از مهارت نامه در کارآموزی OB، ۹/۱۶ ± ۳/۴۷ و در کارآموزی MCH، ۲/۱۵ ± ۸/۵۲% بود. در هر دو کارآموزی بالاترین نمره رضایت مندی مربوط به حیطه «استرس زا بودن» بود (۲/۲۵ ± ۴/۶۵% در کارآموزی MCH و ۷/۲۷ ± ۳/۵۴% در کارآموزی OB) و میزان رضایت دانشجویان ترم آخر بیشتر از سایر دانشجویان بود. (۰۵/۰ > P). نتیجه گیری: استفاده از مهارت نامه در ارزشیابی بالینی دانشجویان مامایی در کارآموزی های OB و MCH، همراه با نارضایتی نسبی است. لذا بازنگری و اصلاح جوانب مختلف مهارت نامه ضروری به نظر می رسد تا به خوبی موجبات رضایت هرچه بیشتر دانشجویان فراهم گردد.

کلمات کلیدی:
Professional Ethics, Textbooks, Nursing, دانشجویان, مامایی, دفترچه ثبت مهارت های بالینی, مهارت نامه, رضایتمندی, ارزشیابی بالینی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1569199/